TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TARKEM, Kemeraltı için ortaklık çağrısı yaptı

Kemeraltı’nı geliştirmek için 2012’de kurulan Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş., 3. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Genel kurulda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Samim Sivri, “Öncelik İzmirliler olmak üzere tüm vatandaşlarımıza proje uygulama şirketlerine ortak olma çağrısı yapacağız” dedi

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2015 08:19
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
TARKEM, Kemeraltı için ortaklık çağrısı yaptı

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş. (TARKEM) 3. Olağan Genel Kurulu, yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katıldığı genel kurul, Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirildi. Üçüncü yılını geride bırakan TARKEM, geçen üç yıllık süreçte çalışmalarını tamamlayarak proje aşamasına geçti.

“ZORLU SÜREÇ GERİDE KALDI”

TARKEM Yönetim Kurulu Başkanı Samim Sivri, Kemeraltı’nın gelişimi için 3 yıllık zorlu bir süreci geride bıraktıklarını belirterek, “Bu süreç ancak kamu, özel, sivil toplum kesimlerinin eşgüdüm ve koordinasyon içindeki gayretleri, ortak akıl ve birliktelik ile başarıya ulaşılabilecektir. Biz de bu aşamada özel sektör olarak önemli bir rol üstlendik, bugüne kadar konu ile ilgili çok sayıda aktör ile işbirliği ve koordinasyonumuz oldu. Pek çok aktörü İzmir Tarih Projesi hakkında bilgilendirdik, aktif olarak proje kapsamında rol almalarını sağladık. İzmir-Tarih Projesi çalışmalarına destek olmak amacıyla TARKEM tarafından bölgeye yönelik çok çeşitli analiz, rapor, envanter çalışmaları ve değerlendirme raporları hazırlatıldı” şeklinde konuştu.

“PLANLAMA AŞAMASI BİTTİ”

Sivri, süreçte tüm kurumları ortak bir strateji etrafında birleştirmeyi hedeflediklerinin altını çizerek, “Artık planlama aşaması bitti. Şimdi icraat zamanı. Bugüne kadar tarafımızdan hazırlanan tüm rapor, analiz ve değerlendirmelerden yararlanarak İzmir Tarih Projesi Tasarım Stratejisi Raporu’nda mutabık kalınan ilkeler ışığında ön proje çalışmaları tamamlandı” diye konuştu. Sivri, İYTE ve Dokuz Eylül Üniversitesi ile yaptıkları çalışmalar doğrultusunda Havralar Bölgesi ve Anafartalar Caddesi’nde projeler üretildiğini dile getirdi.

“FİNANSMAN KAYNAKLARINI ARAŞTIRIYORUZ”

TARKEM olarak yatırım kriterlerine uygun bulunan ön projelerin ekonomik fizibilitelerini de hazırlatacaklarını duyuran Sivri, “Bu doğrultuda finansman kaynaklarını da araştıracağız.  Yurtiçi-yurtdışı fon kaynaklarına başvuracağız. Bu aşamada hem ortaklarımıza hem yerel esnafımıza hem de öncelik İzmirliler olmak üzere tüm vatandaşlarımıza proje uygulama şirketlerine ortak olma çağrısı yapacağız. Bölgenin SİT alanı üzerinde olması, çok mülkiyetli yapısı, mevcut işgaller, her bir proje üzerinde farklı ortaklık ve finansman modellerini beraberinde getirecektir” ifadelerini kullandı.

İŞ YERİ SAYISI DÜŞTÜ

Projenin bir an önce gerçekleştirilmesi gerektiğini değinen Sivri, “Siz değerli ortaklarımızın desteği ile tarihimize, kültürel mirasımıza ve İzmir’imize duyduğumuz saygı ve sevgiyle en önemli değerlerimizden biri olan Tarihi Kemeraltı için çalışmaya devam edeceğiz. Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği, Kemeraltı ve çevresinde ruhsatlı iş yeri 16 bin 700’den 8 bin 500’e düştüğünü belirtmektedir. Sadece bu veri, çalışmamızın da aciliyetini ortaya koymaktadır” diye konuştu.

“EL BİRLİĞİYLE BU BÖLGEYİ AYAĞA KALDIRMALIYIZ”

Kurula davetli olarak katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, TARKEM’in yürüttüğü faaliyetler için teşekkür ederek, Kemeraltı’nın İzmir için önemine değindi. Kocaoğlu, “Bir fikir etrafında İzmir’de 116 kişi birlikte herkes elinden geleni yaptı. Burada emek veren herkes gerçekten özverili çalışıyor. Kendilerine İzmir halkı ve ortaklarımız adına teşekkür ediyorum. El birliğiyle bu bölgeyi ayağa kaldırmamız gerekiyor. Bölgede çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bir an önce amaca ulaşmak için faaliyete geçmemiz gerekiyor. Kemeraltı gerçekten İzmir’i kurtaracaktır. İnşallah umut ettiğimiz seviyeye kısa sürede ulaşmasını diliyorum” dedi. Genel kurulda aynı yönetimle devam kararı alındı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.