TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Soylu bilançoyu açıkladı 

İçişleri Bakanı Soylu, 81 il valisinin katılımıyla Gölbaşı Vali Galip Demirel Vilayetler Evi’nde gerçekleştirilen “2017 Valiler Buluşması” programına katıldı

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2017 07:34
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Soylu bilançoyu açıkladı 

Burada valilere seslenen Soylu, Türkiye’nin PKK, KCK, PYD, FETÖ ve DEAŞ’ten oluşan terör cephesi ile sıkı bir mücadele halinde olduğunu belirterek, bu terör örgütlerinin hapsinin aynı kurmay akıldan beslendiğini vurguladı. Son 1 yılda terör örgütlerine yönelik 68 bin 464 operasyon  gerçekleştirildiğini bildiren Soylu, “Bunların 40 bin 215’i PKK, 25 bin 818’i FET֒ye yönelik operasyonlardır. Kalanı DEAŞ ve aşırı sol terör örgütlerine yönelik olarak gerçekleştirilmiştir. Bu operasyonlar neticesinde 30 bin 167 kişi tutuklanmış, 2 bin 242 terörist etkisiz hale getirilmiş, bin 488 sığınak ve barınma imha edilmiş, 515 terör eylemi de gerçekleşmeden engellenmiştir. Bu yeni yaklaşım neticesinde alınan tedbirlerle 2016 yılına göre sabotaj, kundaklama türü eylemlerde yüzde 64, yol kesme eylemlerinde yüzde 84, yağma eylemlerinde yüzde 45, adam kaçırma eylemlerinde yüzde 70 oranında bir azalma elde edilmiştir. Bu mücadele konseptimizin önemli bir ayağı da savunma sanayimizin millileşmesi, yerli üretim araç gereç kullanımı, özellikle yerli malı İHA, İKU ve SİHA’ların kullanımı olmuştur. Bu araçlarla yaptığımız operasyonlarda bugüne kadar hiç şehit vermedik. Elbette ki bundan rahatsız olanlar var ama şimdi o tartışmaya girmeyeceğim. Terörle mücadelemiz bu araçlarla resmen yepyeni bir ivme kazanmıştır. Eskiden paramızla satın alamadığımız, alsak bile tamirini yaptıramadığımız bu araçları şimdi bizim mühendislerimiz, bizim evlatlarımız imal etmekte ve yönetmektedirler” diye konuştu.

Bu tür araçların aylık uçuş saatlerini 170 saatten 2 bin 442 saate çıkardıklarını vurgulayan Soylu, “Ekim ayının başına kadar 11 bin 321 saatlik uçuş gerçekleştirdik. Bu olmasaydı biz ne yapacaktık. Ya İsrail’e yalvaracaktık, ya Amerika’nın modası geçmiş insansız hava araçlarına yalvaracaktık ya da iki elimizi bacaklarımızın arasına koyup teröristlerin acaba nerede olduğunu düşünmeye çalışacak ve evlatlarımızın göğüs göğse muharebesinde ‘Allah’ım onlara bir zeval verme, bir zayiat verme’ diye dualar içerisinde olacaktık. Aynı dönemde bu araçlarla gerçekleştirilen operasyonlarda 294 terörist ölü olarak ele geçirilmiş, 132 sığınak ve barınak etkisiz hale getirilmiştir” şeklinde konuştu.

“101 BELEDİYEYE GÖREVLENDİRME YAPILMIŞTIR”

Soylu, terörle mücadele önemli bir sorun olan el yapımı patlayıcılar (EYP) ile ilgili ciddi bir çalışma içinde olduklarını kaydederek, bu noktada 23 ilde valiler başkanlığında EYP komisyonu kurulduğunu dile getirdi. Soylu, terör örgütleriyle işbirliği içinde olduğu tespit edilen belediyelere görevlendirme yaptıklarını da ifade ederek, “Bu kapsamda bugüne kadar 8’i FETÖ, 93’ü PKK ile iltisaklı olduğu tespit edilen toplam 101 belediyeye görevlendirme yapılmıştır. O günden sonra terör eylemlerine araç gereç temini eden, dağdaki örgüt üyelerine para, yiyecek, içecek ve yaşam malzemesi ile en önemlisi eleman temin etmeyi görev edinmiş bu belediyeler örgüt tahakkümünden kurtarılmış ve halka hizmet üretir hale getirilmiştir” dedi.

Soylu, “Teknoloji alanında önemli bir yatırımımızda 112 Acil Çağrı Merkezi projemizdir. Esasen bir hükümet programı olup, bakanlığımız tarafından yürütülen çok önemli bir projedir. Halen 24 ilde hizmet vermektedir. Bu bize yetmez. Bakanlığa geldiğimiz günden beri bunun hızlanması için her yaptığımız toplantıda bunu hızlandırmak ve bunu sonuçlandırmak bizim en önemli önceliklerimizden birisidir diye söyledim. Olduğu yerlerin bize katkısı çok yüksektir. Halen 24 ilde hizmet vermekte olan 112 Acil Çağrı Merkezlerimizin sayısının 2018 sonu itibariyle 81 olması ve her ilimizde faaliyete geçmesi hedeflenmektedir. Projeye şu ana kadar harcanan miktar 489 milyon 843 bin TL’dir” ifadelerini kullandı. (İHA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.