TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sistematik bir saldırı var

Konak Belediyesi meclis toplantısında AK Parti Grubu ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasını sert sözlerle eleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2017 08:26
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sistematik bir saldırı var

AK Parti grubu adına söz alan grup başkanvekili Sait Başdaş sözde medeniyet savunucusu batı ülkelerinin, İslam ülkelerine ve kutsallarına sistemli bir saldırı düzenlediğini belirterek, “Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir ve onun için AK Parti olarak, tüm İslam alemi olarak bu kararın karşısında duracağız” dedi.

Konak Belediyesi meclis toplantısında gündemle ilgili açıklamalarda bulunan Sait Başdaş ABD Başkanı Trump’ın, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasını sert sözlerle eleştirerek, “Manevi dünyamızda çok özel bir yeri olan Kudüs biz Müslümanların izzeti, onuru olması yanında Miraç’ın ev sahibi ve ilk kıblemizdir. Birleşmiş Milletler ve Uluslararası antlaşmalar ile teminat altına alınmış bir şehri, kutsalımız olan Kudüs’ü A.B.D. ve İsrail’in bir oldubitti ile Başkent olarak ilan etmeleri asla kabul edilemez. Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir ve onun için AK Parti olarak, tüm İslam alemi olarak bu kararın karşısında duracağız” açıklamasında bulundu.

KARARI KINIYORUZ

İslam coğrafyasının sözde batı medeniyeti tarafından sistematik bir şekilde saldırı düzenlediğini belirten Başdaş, “Batı’nın sözde medeniyet savunucuları kan üzerinden politika güderken, her taraftan İslam ülkelerine, kutsallarımıza sistematik saldırılar düzenliyorlar. Bu millet, Avrupa’nın göbeğinde yaşanan soykırımları da, Gazze’de yaşanan işgalleri de hiç unutmayacaktır. Bosna’da, Arakan’da, Suriye’de yaşanan tüm acılar bizim ortak acımazdır. İslam ülkelerine yönelik bu saldırılar şimdi de kutsal değerimiz plan Kudüs’te kendini göstermektedir. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bu kararı en yüksek tonla kınayan ülkenin Türkiye olması da sorumluluğumuzun ne kadar büyük olduğunun göstergesidir. Bu duygu ve düşüncelerle ABD Başkanı Trump’ın işgal dolu sözlerini kınıyor, Kudüs’ün Filistin’in ebedi başkenti kalacağını buradan belirtmek istiyorum” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.