TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sınıflarını müze yaptılar

Anaokullu minikler sınıflarını müze haline getirerek eski eşyaların kulanım amaçlarını öğrendi.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2017 08:21
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sınıflarını müze yaptılar

Karşıyaka Suzan Divrik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Anaokulu Güneşin Minik Ressamları Sınıfı tarafından oluşturulan müze sınıfı görenler nostalji yaşarken minikler de eski eşyaların kullanım amaçlarını öğrendi.

İzmir'deki çeşitli müzeleri gezen anasınıfı öğrencileri kendi sınıflarını müze haline getirerek uygulayarak, eğlenerek ve yaşayarak öğrendi. Sınıf öğretmeni Sadiye Koçyiğit ile öğrenciler tarafından hazırlanan sınıfın müze köşesinde siyah beyaz fotoğraflardan kandile, eski bakır eşyalardan ilk telefonlara kadar birçok eşya sergilendi. Evlerinde süs eşyası gibi duran eşyaların geçmişte kullanım amaçlarını öğrenen öğrenciler eski eşyaların gerçek kullanım amaçlarını görerek ve uygulayarak öğrendi.

SOMUT OLACAK

Sınıf öğretmeni Sadiye Koçyiğit, çocukların yaşları itibari ile müzeleri gezerken yorulduğunu, oradaki eşyalara dokunamadıkları için de akıllarında bir şey kalmadığını söyledi. Müze sınıfın öneminin burada ortaya çıktığını açıklayan Koçyiğit, müze sınıfı oluşturulduğunda çocukların evlerindeki eski eşyaları getirdiklerini belirterek, "Getiriyorlar, dokunuyorlar, yerleştiriyorlar ve kendi müze eşyaları olduğu için onları tanıttıklarından neyin ne olduğunu daha iyi öğreniyorlar. Bu eşyalar evlerinde süs eşyası olarak kullanılıyormuş, fakat gerçek kullanım amaçlarını duyduklarında şaşırdılar. Bu etkinlik sayesinde çocuklar antika, müze, eski, yeni kavramını soyut olarak değil somut olarak öğrendi. Müze eşyası eve döndüğünde onu her gördüğünde süs eşyası değil eskiden kullanılan bir eşya olduğunu bilecek ve 'Bu benim müze eşyam diyecek' yani akıllarında soyut değil somut olarak kalacak" dedi. (HABER MERKEZİ)

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.