TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şifayı İzmir’de buldu

Çanakkale'nin Yenice İlçesi'ne bağlı bir köyde hayvancılıkla uğraşan 42 yaşındaki Yıldız Sencar, başarılı bir ameliyatla organlarına yayılan kistlerden kurtuldu

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2017 08:53
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Şifayı İzmir’de buldu

 

Sencar'ın akciğer ve karaciğerindeki 2 kist, başarılı operasyonlarla alınıp, sağlığına kavuşması sağlandı.

Öksürük şikayetiyle doktora giden evli ve 4 çocuk annesi Yıldız Sencar'ın akciğerinde 10 santimetre büyüklüğünde bir kistin olduğu tespit edildi. Kistin yayılma özelliği düşünülerek yapılan diğer taramalarda Sencar'ın karaciğerinde de 8 santimetre çapında 1 kistin olduğu anlaşıldı. Uzun süredir bu kistlerle yaşayan Sencar, önce Göğüs Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Metin Er ve ekibi tarafından gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla akciğerindeki kistten, bir ay sonra da Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Ender Albayram ve ekibi tarafından risk teşkil eden bir ameliyat sonucunda karaciğerindeki kistten kurtuldu.

DUYUNCA ÇOK ŞAŞIRDIM

Daha önce rahmindeki kistten dolayı da operasyon geçirdiğini ve Çanakkale'nin Yenice İlçesi'ne bağlı bir köyde tarım ve hayvancılık yaptığını söyleyen Sencar, "Köyde yaşadığımız için sürekli olarak hayvanlarla iç içeyiz. Daha önce de rahmimde kist vardı. Bir süredir öksürüyordum ve göğsümde ağrılarım oluyordu. Meğer akciğerimde ve karaciğerimde kist oluşmuş. Duyunca çok şaşırdım. Göğüs hastanesi olduğu için karaciğerim için başka bir hastaneye gitmem gerekiyor sanıyordum ama doktorum Ender Bey riskli olan bu ameliyatı burada yapabileceğini söyleyince çok sevindim. Sağolsunlar önce akciğer ameliyatımı yaptılar bir ay sonra da ikinci ameliyatı karaciğerimden oldum. Bu hastaneye gelmiş olmam benim için büyük bir şans. Şu an belirli aralıklarla kontrollere geliyorum. Beni tedavi eden ekibe ve tüm hastane personeline teşekkür ediyorum" dedi.

AMELİYAT RİSKLİYDİ

Karaciğer ameliyatını gerçekleştiren Uzman Dr. Ender Albayram, "Yıldız Sencar'ın karaciğerindeki kistin komşu organ ve önemli damarlara yakın olmasından dolayı ameliyat riskli ve zordu. Hastamız 3.5 ay önce Çanakkale'den hastanemizi özellikle tercih ederek geldi ve Göğüs Cerrahi Bölümü'nde akciğer ameliyatı oldu. Hastanın aynı zamanda karaciğer sağ lobunda da yaklaşık 8 santimetrelik kisti mevcuttu ve bu kist safra yolları ile ilişki içinde olup böbreğe ve oradaki ana toplardamara çok yakındı. Ameliyat esnasında hastanın önemli anatomik yapıları korunarak kist çıkarıldı. Hastamızı sorunsuz bir şekilde taburcu ettik" dedi. (DHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.