TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sevimli dostlar ‘Pet İzmir’de ziyaretçilerini bekliyor

Pet İzmir 2017 birbirinden renkli gösterileri ve birbirinden güzel evcil hayvanlar ile hayvanseverleri bekliyor. Fuarın ilgi çekici kısımlarını ise Meşhur Etçi Nusret Gökçe künyeleri, pet ve pati temizleme mendili ile ‘aslan’ diye tabir edilen akbaş ve karabaş cinsi Türk çoban köpekleri oluşturuyor

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2017 08:11
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sevimli dostlar ‘Pet İzmir’de ziyaretçilerini bekliyor

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN (ÖZEL HABER)

Pet İzmir 2017 İzmir Evcil Hayvan Ürün Malzeme ve Aksesuar Tedarikçileri Fuarı 23-26 Mart 2017 tarihleri arasında Tepekule Kongre ve Fuar Merkezi’nde 52 firmanın katılımıyla kapılarını hayvanseverlere açtı.

Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleştirilen fuarda, hayvan severler dört gün boyunca dostları için doyasıya alışverişin tadını çıkarıyor. Her yaştan İzmirlinin merakla beklediği fuar, tam bir şenlik havasında geçiyor.

Hala bu şenliği kaçırmış sayılmazsınız. Bugün sona erecek olan Fuarın son gününde de yine hareketli görüntülere ve neşeli anlara ev sahipliği yapması bekleniyor.

Pet İzmir 2017 hakkında bilgi veren TEMA Fuarcılık Genel Müdürü Aykut Karslı, Pet İzmir 2017 Fuarı’nın hayvan severlerin buluşma adresi olduğunu belirterek, “Tüm İzmir halkını Tepekule'ye bekliyoruz. İzmirliler hayvanları ve doğayı sever, ona saygı gösterir. Hayvan sevgisinin erken yaşta aşılanması açısından bu fuar ayrı bir önem taşıyor. Bizde, gerek evcil hayvanı olan, gerek evcil hayvan sahibi olmak isteyen ve pet sektöründe iş yapan veya iş yapmak isteyen tüm ziyaretçilerimizi Pet İzmir'e bekliyoruz. Burada yer alan işinin ehli kişiler, evcil hayvan sahiplerini besledikleri hayvanları sağlıklı besleme ve bakım yöntemleri konusunda bilgilendirecekler. Ayrıca evcil hayvan sektörüne yönelik üretim ve ticaret yapan firmalar da yeni iş bağlantıları yapacak. Diğer günleri kaçıranlar için bugün son fırsat. Pazar gününü iyi değerlendirmek isteyenleri fuarımıza bekliyoruz” dedi.

BİRBİRİNDEN RENKLİ GÖSTERİLER

Evcil hayvanların mama, bakım ve aksesuar ürünlerinden veterinerlik hizmetlerine kadar kapsamlı ürün grubunun yer aldığı fuarda hayvan severler, akvaryumdan kuşlara, kediden köpeğe kadar canlı hayvanları da görebiliyor. Pet City’nin sunduğu Konsept Köpek Kıyafetleri Defilesi ile açılışı yapılan fuarda, dört gün boyunca düzenlenen etkinliklerle hayvan severlerin ilgisi çekilmeye çalışılıyor. Fuarda, Köpek Irkları Federasyonu (KIF) tarafından her gün ‘İtaat ve Koruma’ konulu gösteriler düzenlenirken fuarın son günü olan pazar gününde Köpek Irkları Standart Yarışması düzenlenecek. Yine KIF tarafından ilk defa fuar merkezinde Sosyal Köpek Sınavı gerçekleştirilecek.

FUARIN YILDIZI ‘ASLANLAR’

Pet İzmir’e katılanlar arasında oldukça ilgi çeken Balıkesir'de Akbaş ve Karabaş köpeklerinin yetiştirildiği Türk Çoban Köpekleri Araştırma, Üretim ve Tanıtım Merkezi Başkanı Muhammet Karakoyun, ‘aslan’ olarak nitelendirdikleri köpekler ile fuarın ilgi odakları arasında oldu. Dünyada örneği bulunmayan bu köpeklerin Türkiye'nin yanı sıra çok sayıda ülkede yaşadığını dile getiren Karakoyun, Karabaş ve Akbaşların yürütülen projeler kapsamında yurt dışına gönderildiğini, orada üremesinin sağlandığını söyledi.

SOKAK ÇOCUKLARININ TERAPİSİNDE DE KULLANILIYOR

Akbaş ve Karabaş cinsi köpeklerin sadece koruma amaçlı kullanılmadığını söyleyen Karakoyun, "Köpeklerin sahiplenme içgüdülerini fazla olması ve özellikle çocuklarımızda görülen otizm gibi, sosyal hayatta çok revaçta olan antisosyal bozuklukları gibi hastalıkların iyileştirilmesinde de köpeklerimiz etkili. Sokak çocuklarımızın madde bağımlılığından kurtulmasında köpeklerimiz önemli rol üstleniyor" diye konuştu.

PET VE PATİ TEMİZLEME MENDİLİ

Fuarda ilgi çekici ürünler arasında yer alan pet ve pati temizleme mendili de oldukça ilgi görüyor. Sevimli dostların temizliği için kullanılan bu ürünler şu anda kedi ve köpekler için ayrı ayrı üretiliyor. Ürünlerin üretimini gerçekleştiren Tuğba Tıknas, bir mendil ile 4 patinin rahatlıkla silinebileceğini belirtirken, ürünün pati temizliğinin dışında göz, kulak, tüy, rektal ve genital bölge temizliğinde de rahatlıkla kullanılabileceğini söyledi. Ürünün tekli olmasından dolayı hijyenik açıdan daha etkili olduğunu sözlerine ekleyen Tıknas, ürünün alkol, paraben, boya, silikon, peg, sles ve alerjen içermediğini belirtti.

KEDİ VE KÖPEKLERE ÖZEL KÜNYE

Fuarın ilgi çekici ürünleri arasında kedi ve köpek künyeleri geliyor. Çeşit çeşit, renk renk ve sahibinin istediği şekilde tasarlanan künyeler kedi ve köpeklerin kaybolması durumunda sahibine yardımcı oluyor. Köpeğin veya kedinin boynuna asılan bu künyelerde hayvanların ismi yazarken aynı zamanda iletişim numaranızı da yazdırabiliyorsunuz.

NUSRET KÜNYESİ

Dali's Pet Tag tarafından tasarlanan ve üretilen çeşit çeşit künyeler arasında Saltbae hareketi ile dünyaca ünlenen Meşhur Etçi Nusret Gökçe’de bulunuyor. Özellikle yurtdışından Nusret künyelerine çok fazla ilgi olduğunu belirten firma yetkilisi sadece sanal alışveriş ile satış yapmakta oldukları ve herhangi bir şekilde gerçek bir mağazaları bulunmamasından dolayı ürünleri her yere rahatlıkla ulaştırabildiklerini söyledi. Firma yetkilisi ayrıca Türkiye'deki müşterilerinin ise ürünlerini anlaşmalı petshop bayilerinde de bulabileceklerini belirtti.

PAZAR GÜNÜ PROGRAMI

KIF Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu-Köpek Irkları Standartları Yarışmaları

11.00-11.15 Yarışma Açılış Töreni-KIF Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu

11.30-16.30 Yarışma Katılımcılarının Değerlendirilmesi-KIF Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu

15.00-15.20 Müzikli Balon Gösterisi-Maksat Sanat Merkezi

17.00-18.00 Yarışma Finali-KIF Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.