TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şampiyonun evini yıkıyorlar!

Atık kağıt toplayarak ailesinin geçimine katkı sağlayan ve geçen ay Gürcistan’da düzenlenen Wushu Avrupa Şampiyonası’nda birinci olan Yusuf İslam Parmabek’in evi için yıkım kararı verildi. Aile hukuken evlerinde yıkım yapılmaması gerektiğini açıklayarak, yetkililere seslendi

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2017 08:55
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Şampiyonun evini yıkıyorlar!

YUSUF ÇAĞIRTEKİN-ÖZEL HABER

Buca’nın Kuruçeşme Mahallesi’nde oturan ve ailesinin geçimine katkı sağlamak için atık kağıt toplayan geçen ay Gürcistan’da düzenlenen Wushu Avrupa Şampiyonası’nda birinci olarak dikkatleri üstüne çeken Yusuf İslam Parmanbek’in evi yıkılıyor. 2004 yılında evlerini inşa ettiklerini ve 2009’da yıkılır endişesiyle geç bildirdiğini ifade eden baba Mevlüt Parmanbek, evin numara taşını aldıklarını ve vergilerini düzenli olarak ödediklerini ve ödemeye de devam ettiklerini söyledi. Evlerinin yarısının hazine alanına ait olduğunu da belirten Parmanbek, kalan ufak bir kısmının da arka tarafta bulunan kardeşinin evinin üzerine verildiğini iletti. Kardeşinin müteahhitle kat karşılığı anlaştığını öğrendiklerinde aynı müteahhittin kendilerine 80 bin TL teklif ettiğini, anlaştıklarını fakat sonra evi yapacak müteahhittin aniden vazgeçtiğini ve evlerini yıkılacağını kendilerine bildirdiğini söyleyen baba Parmanbek; duruma tepki gösterdiklerini, hukuken haklı olduklarını ve zorbalıkla evlerinden çıkarılmaya çalışıldıklarını iddia etti.

11 NÜFUS NEREYE GİDECEĞİZ?

Müteahhit firmanın kendilerini çok zor bıraktığını ileten baba Mevlüt Parmanbek, “Adam vaat ettiği paramı vermiyor, bir de evimi yıkacağını söylüyor. Biz 3 aile oturuyoruz burada ve 11 nüfusumuz var. Çocuklarımızın okulu bu muhitte. Çocuğum Avrupa Şampiyonu onun spor okulu burada. Biz nereye gideceğiz? Ben Koah hastasıyım, raporluyum. Kağıt toplayarak geçimimi sağlıyorum. Şaşırdım kaldım. Kime başvuracağımı bilmiyorum. Adam zengin güçlü, parası var ve bizi zorbalıkla dışarıya atmaya çalışıyor. Yasalar da benden yana” diyerek duruma tepki gösterdi. Müteahhit firmanın kendilerinin gelip geçen ekim ayında 80 bin TL karşılığında evlerindeki haklarından vazgeçmesini istediklerini de sözlerine ekleyen Mevlüt Parmanbek, “Bizde anlaştık fakat para gelmedi. Bizde bir evrak istedik kendimizi güvenceye almak için fakat onu da kabul etmediler. Bunların derdi bizi evden defetmek” dedi.

EMEĞİMİZLE KAZANIYORUZ

Son olarak oğlu Yusuf İslam’ın medyada yansıtılış biçiminin de çok yanlış bulduğunu söyleyen Mevlüt Parmanbek, “Şampiyon çöpçü diye başlık attılar. Bizi küçümsediler ve hor gördüler. Yaptığımız işi beğenmediler. Ne olmuş yani kağıt topluyorsak? Biz emeğimizle kazanmaya çalışıyoruz. Bu çocuğun psikolojisini bozmaya ne hakları var. Bu çocuk ay-yıldızlı bayrağı gururla dalgalandırdı. Gürcistan’da şampiyonluk kazandı. Hiç mi önemi yok? Medyadaki bazı insanlara da güvencimiz kalmadı” diyerek medyada oğlu üzerine yapılan haberlerden rahatsız olduklarını belirtti.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.