TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlıklı bir nesil için

İzmir’de yaşayan 31 yaşındaki iki çocuk annesi Açelya Görgü kurduğu ‘Süt anne’ grubu sayesinde emzirme problemi yaşayan annelerle süt bağışlamak isteyen anneleri buluşturuyor. Açelya Görgü ile sosyal medyada kurduğu ve kısa sürede çok sayıda kişiye ulaştığı süt anne projesini konuştuk

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2015 07:59
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sağlıklı bir nesil için

E. ÇAĞLA GENİŞ

Projeyi hayata geçirmeye nasıl karar verdiğini anlatan Görgü, “Açıkçası ihtiyacım doğunca farkına vardım. 2013 yılında kızım doğduğunda emzirme sürecinde rahatsızlandım. Meme kanallarımın tıkanmasından dolayı süt sağmak zorunda kaldım. Sağdığım sütler buzdolabını doldurunca ne yapacağımı bilemez oldum. İnternette bir anneyle tanıştım. Onun aracılıyla süt kızımın ailesiyle görüştüm. Sağdığım sütleri süt kızıma vermeye başladım. Sonra çevremdeki kimi sütünü vermek isteyen, kimi anne sütüne ihtiyaç duyan anneleri tanıştırdım. Hikayemi anlatmak için blog yazmaya başladım. Sosyal medya üzerinden daha çok kitlelere ulaşmaya başladım” dedi.

SAĞLIKLI BİR NESİL

Amacının daha çok anne sütü bağışçısına ve anne sütüne ihtiyaç duyan bebeğin ihtiyacını karşılamak olduğunu söyleyen Görgü, “Unutulmuş süt anneliği tekrar canlandırıp hayatımızın normal bir süreci haline getirmek. Daha sağlıklı bir nesil yetişmesine yardımcı olmak” diye konuştu. Bu süreçte kendisine en çok anne ve arkadaşlarının destek verdiğini belirten Görgü, “Özellikle blogumda yazan Hilal ve Nur’dan çok destek gördüm. Olumsuz şeylerle karşılaştığımda beni motive edip yoluma devam etmemi sağladılar. Henüz amacıma ulaştığımı düşünmüyorum. Çok yol kat etmem gerekiyor. Bazı tabuları kırmak zor oluyor. Onları yumuşatmaya başladığımda amacıma ulaştığıma inanacağım” ifadelerini kullandı.

“TANIŞMALARINA VESİLE OLUYORUM”

Süt bağışçısı anne ve anne sütüne ihtiyaç duyan annelerin tanışmasına vesile olduğunu kaydeden Görgü, “Süt bağışçısı anne ve anne sütüne ihtiyaç duyanlar, bana mail ya da sosyal medyadan ulaşıyor. Annelere ayrıntılı olarak sorular soruyorum. Bebeklerinin tam doğum tarihi, cinsiyetleri, yaşadıkları ve iletişim bilgileri gibi. Eğer uygun bebek ve süt anneyse, ailelere birbirlerinin telefonlarını verip tanışmalarını sağlıyorum. Geriye ne kalıyorsa aileler kendi aralarında konuşuyorlar. Kısacası ben tanışmalarına vesile oluyorum” dedi.

“İKİ SÜT ANNESİYLE DE GÖRÜŞÜYOR”

Her anın kendisi için benim için önemli ve kıymetli olduğunu belirten Görgü, “Özellikle Ankara’daki ikiz bebekler beni çok sevindirmişti. İkiz bebeklerden biri çok sağlıklı doğmuştu ama diğerinde bağırsak tıkanıklığı vardı. Bebek bir dizi ameliyat geçiriyordu. Bu dönemde beslenmesi, burundan ve sadece anne sütüyle olabiliyordu. Anne yaşadıkları süreçten dolayı sütü kesilmişti. O dönemde 2 tane sütü bağışçısı anne bebeğe şifa oldular. Bebek şu anda 2 yaşında ve çok sağlıklı. İki süt annesiyle de görüşüyor” ifadelerin kullandı.

“KRİTER DÜŞÜNCELİ BİR ANNE OLMASI”

Süt bağışlamak yani süt anne olmak isteyen anneden sigara ve alkol tüketmemesini, hijyenik bir şekilde sağdığı sütleri vermesini beklediklerini söyleyen Görgü, “Eğer anne sütünü alacak anne, sütü bağışlayacak anneden bağışıklık testi yaptırmasını isterse yaptırmasını talep ediyoruz. Aslında biliyor musunuz?  Anne sütünü vermek isteyen anne, burada saydığım hatta sayamadığım tüm kriterlere sahip. Çünkü anne sütünü sağmak çok meşakkatli bir iş. Anne, ilk başta o sütleri kendi çocuğu için damla damla saatlerce sağıyor. Bebeğinin içmediği sütleri bağışlamak istiyor. O yüzden o sütler çok kıymetli ve ihtiyacı olan birine gitmesini düşündüğü için bana ulaşıyor. Düşünceli bir anne olması bizim için yeterli bir kriter” diye konuştu.

“BEBEKLERİMİZ ANNE SÜTÜNDEN MAHRUM KALMASIN”

Süt anne ve anne sütü ihtiyacı olan annelere seslenen Görgü, “Bebeklerimiz hayata başlarken anne sütünden mahrum kalmasın. Tanışacağınız, güveneceğiniz ve bir aile olacağınız bir süt aile mutlaka vardır. Sütleri dolapları dolduran anne sütlerini lavaboya dökme. Senin sütüne ihtiyaç duyan bir bebek bulabilirim. Ona hayata daha sağlıklı başlamasını sağlayabilirsin. Sütü kesilen ve ya azalan anne yalnız değilsin. Sana destek olmak için her gün süt sağan bir anne var. Onun desteğiyle bebeğini sağlıklı bir şekilde büyütebilirsin. Bebeklerimizi bu kendiliğinden bize bahşedilmiş mucizevi sütten mahrum etmeyelim. Korkmayalım. Birbirimize güvenelim” dedi.

AÇELYA GÖRGܒYE NASIL ULAŞABİLİRSİNİZ?

sutanne.blogspot.com’a girip neler yapıldığını görebilir ve Açelya Görgü’ye ulaşabilirsiniz. Ayrıca mail sutannne@gmail.com, Facebook’tan “Süt Anne” sayfasında, instagram “acelyasutanne” ve twitter “sutannee” adreslerinden de ulaşabilirsiniz.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.