TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlıkçı adayları için bursluluk sınavı

Bornova’daki İzmir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi 25-26 Mart tarihlerinde Valilik oluruyla bursluluk sınavı düzenleyecek

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2017 07:29
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sağlıkçı adayları için bursluluk sınavı

MURAT ÖZKARA

Sağlık alanında öğrenci yetiştiren özel liseler, kamu ve özel sektördeki hastane ve sağlık kuruluşlarının personel ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılıyor.

Devletin, özel sağlık kolejlerindeki eğitim ücretinin önemli bir bölümünü karşıladığına dikkat çeken İzmir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi yöneticileri, okullarında hemşire, hemşire yardımcılığı, sağlık bakım teknisyenliği, anestezi teknisyenliği, acil tıp teknisyenliği bölümlerinde eğitim verdiklerini belirterek, “Okulumuzda bu hafta sonu yapacağımız bursluluk sınavına girecek öğrencilere şimdiden başarılar diliyoruz. Bursluluk sınavımıza İzmir ve ilçelerinden ilgi gösteren anne ve babalar ile çocuklarına teşekkür ediyoruz” dedi.

STAJ GÖRÜYORLAR

Okullarından mezun olanların kamu, üniversite ve özel hastanelerin yanı sıra sağlık personeli ihtiyacı olan kurumlarda işe girdiğine dikkat çeken yöneticiler, “Ülkemizin sağlık politikaları gereği her geçen gün daha fazla sağlık personeline ihtiyaç duyuyor. Tabii ki insan sağlığı ile ilgilenen personellerin iyi bir teorik ve pratik eğitimden geçmesi gerekiyor. İzmir’de İzmir Valiliği, İl Milli Eğitim ve İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen staj programı kapsamında öğrencilerimiz, kamu ve özel hastanelerde stajlarını yaparak, teorik bilgilerini pekiştirmiş oluyor” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.