TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Saçlarınızı kazıtmayın

Saç Ekim Merkezi Koordinatörü Yasemin Gülgör, saçları kazıtmanın saç dökülmelerini önlemediğini söyledi. Yasemin Gülgör, kıl köklerinin kesilmesinin sağlıklı bir yöntem olmadığını ifade etti

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2017 08:31
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Saçlarınızı kazıtmayın

FADİME DUMLUPINAR

Kötü beslenme, genetik faktörler, stres gibi bir çok nedenin saç dökülmesine yol açtığını belirten Gazi Hastanesi Saç Ekim Merkezi Koordinatörü Yasemin Gülgör, halk arasında sıkça uygulanan saç kazıtma işleminin doğru bir yöntem olmadığını söyledi. Saç kazıtmanın saçları güçlendirmek ve yoğunlaştırmak adına hiçbir etki göstermediğinin altını çizen Gülgör, “Saç kazıtmanın saç sağlığına hiçbir faydası bulunmamaktadır. Saç güçlendirmek ve yoğunlaştırmak adına bir çok insan saçlarını kazıtmaktadır. Öncelikle saçların güçsüz kalmasının, dökülmesinin nedenleri araştırılmalıdır. Uzmanlar tarafından yapılacak inceleme neticesinde belirlenecek sebepler ışığında bir tedavi süreci izlenmelidir” dedi.

Bilimsel olmayan yöntemlerin kullanılarak saç sağlığına zarar verilebileceğine dikkat çeken Gülgör, “Bilimsel olmayan yöntemler yerine cildin altındaki saç köklerini güçlendirici tedaviler uygulamak en akılcı yöntemdir. Uzmanlara danışılarak saç dökülme seyrine uygun tedaviler yaptırmak daha başarılı bir tedavi şeklidir. Kaliteli kıl köklerine sahip olmak için B7 vitamini yönünden sağlam olmanız gerekmektedir. Sağlıklı beslenerek saç yapınıza uygun ürünlere yönelerek saç sağlığınız için bir adım atabilirsiniz. Saçlarınızda egzama veya kepeklenme vb. rahatsızlıklar varsa dermatoloji uzmanlarına başvurularak önerdikleri şampuanları kullanmanız en doğru yöntem olacaktır” dedi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.