TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Romanlara ‘kooperatif’ müjdesi

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu Romanlarla bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2017 07:21
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Romanlara ‘kooperatif’ müjdesi

Toplantıda talep ve öneriler masaya yatırıldı. Romanların istihdam sorununu çözmek için ‘kooperatif’ müjdesi veren Akpınar, “Roman kardeşlerimiz, kendileri üretecekler, kendileri kazanacaklar” dedi.

ÖNERİLER KONUŞULDU

Roman Toplumu Gençlik Eğitim ve Kalkınma Derneği üyeleri, Örnekköy sakinleri ve belediye bürokratlarının katıldığı toplantıda, Romanların yaşam standartlarını geliştirmeye yönelik projeler anlatıldı, eksikler masaya yatırıldı. En önemli sorunların başında gelen eğitim ve istihdam için yapılması gerekenler konuşuldu. Başkan Akpınar, Roman vatandaşların istihdam sorunu çözmek amacıyla kooperatif kuracaklarının müjdesini verdi.

BİRLİKTE KAZANACAKLAR

Darıcılık, hasırcılık ve hizmet alanlarında faaliyet göstermesi amaçlanan kooperatifte, Romanların birlikte üreteceği ve birlikte kazanacağı ekonomik model oluşturulacak. Kooperatif, çeşitli ulusal ve uluslararası hibe programları ile desteklenecek. Kooperatifin kurulması ile birlikte, Roman vatandaşlar daha sağlıklı ve kaliteli ortamlarda üretim ve satış yapma imkanına kavuşacak. Aile ekonomisine katkı sağlanmış olacak.

“GÜVENCENİZ BENİM”

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Yaşadığımız kentteki aidiyet bağını artırmamız gerekiyor. Bir yandan kentin düzenini koruyarak, bir yandan Roman vatandaşlarımızın sosyal ve ekonomik gelişimini sağlamak zorundayız. Kooperatifi oluşturduğumuzda, istihdamı büyük oranda çözmüş olacağız. Halk olarak örgütleneceğiz ve sorunlarımızı yine kendimiz çözeceğiz, birlikte kalkınacağız. Bunun güvencesi de biz olacağız” dedi.

FEDAKARCA ÇALIŞIYORUZ

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu da, “Ben de sizlerle birlikte yetişen ve sorunlarınızı en iyi bilen kişilerden biriyim. Çözüm konusunda fedakarca çalıştığımızdan emin olabilirsiniz. Belediye başkanımızın önerdiği kooperatifleşme fikri istihdam sorununun çözümü için önemli bir katkı sağlayacaktır. Dilerim en kısa zamanda hayata geçecek” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.