TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rol modellere ihtiyacımız var

Mister Turkey Yarışması’nın Organizatörü Rasim Aydın, üretim yapan firmaların modellere ihtiyaç duyduğunu vurgulayarak, “Tekstilde, dünyada etkili mücadelemizi sürdüreceksek, etkili rol modellerimize ihtiyacımız var” dedi

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2017 07:24
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Rol modellere ihtiyacımız var

KENAN YEŞİL

Türkiye’nin en iyi modellerini sektöre kazandırmayı amaçlayan Mister Turkey yarışmasının tanıtım toplantısı İzmir’de yapıldı. Plus Leyla Bar’da yapılan toplantıya, yarışmanın organizatörü Rasim Aydın, Mister Turkey Ege Bölgesi Temsilcisi Serhat Baylan ve Mister Turkey Şefi Can Taylan katıldı. Türkiye’nin en şeffaf ve ilkeli yarışması olma amacıyla yola çıktıklarını belirten Mister Turkey Organizatörü Rasim Aydın, “Burada bugün Mister Turkey yarışmasının sahibi olarak oturuyorum. Daha önce 162 ülkede organizasyon yaptım. Bu ise, Türkiye’de ilk olacak. Modellik endüstrisi dünyanın en ilgi çekici malzemesi. Bu da modellerimizi piyasadaki ticari ürünlerin yüzü olarak yansımasına neden oluyor. Üretim yapan firmalar modellere ihtiyaç duyuyor. Üreten ülkelerin kendi modellerini üretmeleri gerekiyor. Ülkemiz bu anlamda bir daralma içinde. Modellerin daha çok oyunculuğa yönelmelerinden dolayı bir model sıkıntısı oldu” dedi.

ROL MODEL VURGUSU

Anadolu’nun güzel kızları ve erkeklerinin modellik işini yapmak için hazır olduğunu dile getiren Aydın, “Sadece onları eğitmek ve bu mesleğe hazır hale getirmek lazım. Medyaya da onların kişiliğini saygın bir şekilde yansıtmak görevi düşüyor. Medya bu konuda iyi bir sınav vermedi. Tekstilde dünyada etkili mücadelemizi sürdüreceksek, etkili rol modellerimize ihtiyacımız var. Bunu başarabilirsek dünyada bizimle iş yapmak için istekli olacaktır” diye konuştu.

LİSANSSIZ ORGANİZASYONA DİKKAT!

7 bölgede görev alacak çalışma arkadaşlarının olacağını söyleyen Aydın, “Modellik endüstrimize kazandıracağımız arkadaşlarımızı seçmeye çalışacaklar. Onları layık görürsek önce ulusal yarışmaya sokacağız, oradan da global markalara ürün yüzü olarak sunacağız. Serhat bey bölgede ışığı olan, potansiyeli olan kız ve erkeklerimizi bulacak, ona büyük iş düşüyor” dedi. Yapılan bir modellik organizasyonunun lisanslı olup olmadığına dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Aydın, “Yarışma, seçtiği kişiyi yukarılara taşıyabilecek, onlara bir hayat sunacak bir bilgi birikime sahip mi bunlara dikkat edilmeli. Bunlar ciddi sorunlar doğuruyor. Herkes ben yarışma yapıyorum diye bir girişimde bulunabilir ama lisansları var mı diye dikkat edilmesini diliyorum, çünkü bu durum çok suitimaller yaratıyor” ifadelerini kullandı

PROFESYONEL OLACAĞIZ

Mister Turkey Ege Bölgesi Temsilcisi Serhat Baylan ise,  “Bu anlaşmayı Rasim beyle yaptığımızda bir söz verdim kendime. İzmir’de bu sektörde bu işi profesyonel yapan birini göremedim. Ben bu işi profesyonel yapıp, medyanın ve herkesin desteğiyle çok iyi işler yapacağımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu. Mister Turkey Şefi Can Taylan ise, Mister Turkey yarışması ile global anlamda kendi rol modellerini çıkarabilecek ve bunları da tekstil sektörüne sunabilecek çalışmaları yaptıklarını, 1 yıl gibi bir sürede de bu noktaya geldiklerini belirterek, “Serhat beyin de çalışmalarıyla Ege Bölgesi’ndeki kız ve erkeklerimizin eşit bir yarışmayla sunulacak olmasından mutluluk duyuyorum” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.