TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Restoranlardan yemek kartlarındaki komisyon oranlarına tepki

Yemek kartı şirketlerinin restoranlardan aldığı komisyonlar sektörde büyük tepkiye neden olurken, restorancı üyeler ile bir araya gelen İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, bu oranların düşürülmesi için çalıştıklarını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2017 07:31
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Restoranlardan yemek kartlarındaki komisyon oranlarına tepki

NİHAT AK

İzmir Ticaret Odası 42. Restoran, Kafe ve Eğlence Yerleri Meslek Grubu’ndan, Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Altınkapı, Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı İlker Gören, Meslek Komitesi Üyeleri Ali Cem Kocatoros ve İlhami Karabağ, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ile bir araya gelerek sorunlarını aktardı.

Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Altınkapı, yemek kartları firmalarının sektördeki rekabette öne çıkmak için personeline yemek kartı kullandıran firmalara belirli bir ıskonto sağladıklarını belirterek, “Firmalar daha sonra bu ıskontoyu ve hizmet karşılığı olarak aldığı karları kapsayacak şekilde komisyonu restoranlardan talep ediyor” dedi.

REKABET BASKISI

Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı İlker Gören de bu komisyonların giderek yükseldiğini ve yoğun bir rekabet baskısı altında olan restoranları çok zorladığını söyledi. Ayrıca üyeler, bazı firmaların zaman zaman restoranlara ödeme yaparken vade uzatmasının da kendilerini mağdur ettiğini ifade etti.

“CİDDİ TEPKİLER YÜKSELİYOR”

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da sektörden bu konuda gelen şikayetlerin arttığına vurgu yaparak, “Elbette serbest ticaret var ama hiçbir kural olmadan üyelerimizin zarar görmesine de seyirci kalamayız. Bu konu sadece İzmir’deki restoranların değil, tüm Türkiye’deki restoranların sorunu. Zaten artan komisyon oranları nedeniyle başta İstanbul olmak üzere her yerden ciddi tepkiler yükseliyor” açıklamasında bulundu.

ORTAK HAREKET EDECEKLER

Bu konuda yasaklayıcı değil düzenleyici bir tavır alınması gerektiğini belirten Demirtaş, “Sorunun iki tarafını da, restoranları da yemek firmalarını da bir ortak noktada buluşturmamız gerekiyor. Odamızda bu konuda bir çalışma başlattık. Köklü bir çözüm bulmak için üç büyük ilin odaları olarak İzmir Ticaret Odası, İstanbul Ticaret Odası ve Ankara Ticaret Odası olarak ortak hareket etmeliyiz. Bu sorunun hukuki ve mali boyutunu araştırmak üzere üç odamızın hukukçuları, uzmanları ve meslek komitesi üyelerinin katılımıyla bir çalışma grubu kurarak en kısa sürede mevzuat değişikliklerini de kapsayan bir çözüm önerisiyle Gümrük ve Ticaret Bakanlığımıza müracaat edeceğiz” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.