TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrencilerin tiyatro heyecanı

İzmir’de ilk kez tiyatro oyunu izleyen ilkokul öğrencileri büyük heyecan yaşadı.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2018 07:47
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Öğrencilerin tiyatro heyecanı

Karabağlar İlçesi Uluğbey İlkokulundan 200 öğrenci, İzmir Devlet Tiyatrosu tarafından başlatılan proje kapsamında “Kuzu Maydanoz’un Maceraları” adlı oyununu izlemek için davet edildi. İlk kez tiyatro izleyecek öğrencilere önce sahne ve oyunla ilgili bilgiler verildi. Nil Ünlü Aycıl’ın yazdığı ve Levent Ulukut’un yönettiği “Kuzu Maydanoz’un Maceraları” adlı oyun, Uluğbey İlkokulu öğrencileri için sahnelendi. Öğrenciler, tiyatro gösterinin ardından oyuncularla sohbet etti.

TİYATROYLA TANIŞTILAR

İzmir Devlet Tiyatrosu Müdür Yardımcısı Serdar Kamalıoğlu, çocukların mutluluğuna ortak olduklarını belirterek, “Bu güne kadar tiyatroya gidememiş çocukları tiyatroyla tanıştırmak istedik. Onlar belki ileride bizim meslektaşlarımız olacak” dedi. Kamalıoğlu, daha önce hiç tiyatroya gitmemiş öğrencilerin belirlenmesi için kent genelinde okul müdürleriyle görüştüklerini, sezonun açılmasıyla misafirlerini ağırlamaya devam edeceklerini bildirdi.

Tiyatro sanatçısı Özlem Kamalıoğlu da öğrencilerin yüzündeki mutluluğu görünce kendi çocukluk yıllarına gittiğini aktardı. Uluğbey İlkokulu Müdürü Pınar Gazeller de okulunun dezavantajlı bir bölgede olduğunu, hayata geçirilen böyle projeler sayesinde öğrencilerinin hayata bakış açısının değiştiğini dile getirdi.

Öğrencilerden Ecrin Barış ise “Öğretmenim tiyatroya gideceğimizi söyleyince çok mutlu oldum. Salona girince çok heyecanlandım. Arkadaşlarımla çok güzel bir çocuk oyunu izledik” diye konuştu.

Kadriye Erişen de en kısa sürede yeniden tiyatroya gelmek istediğini vurguladı. AA/İZMİR

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.