TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rahibe Nine’nin dramı

Bayraklı pazar yerinde 20 TL yevmiye için akşama kadar çalışmak zorunda kalan 75 yaşındaki Rahibe Saçak, tek başına kirada kaldığı evinde bu soğuk günlerde yakacak bir torba kömür kaldığını söyledi ve yetkililerden yardım istedi

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2017 08:31
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Rahibe Nine’nin dramı

YUSUF ÇAĞIRTEKİN-ÖZEL HABER

Konak’ın Levent semtindeki 3495 Sokak 24 numaralı adreste ikamet etmesine rağmen, Bayraklı’da bulunan semt pazarında patates satıyor Rahibe Saçak. Pazaryerinde bir tezgahta çalışmak zorunda kalan 75 yaşındaki Rahibe Saçak’ın durumu görenlerin içini dağlıyor. Çocuklarının doğru dürüst bakmadığı Rahibe nine, pazar tezgahında haftada bir 20 TL yevmiye ile çalışıp, hayat mücadelesi vermeye çalışıyor. Biriken kirasını, elektrik ve su paralarını ödeyemediğini dile getiren Rahibe nine, yakın zamanda elektrik ve suyunun kesileceğini dile getirdi. Soğuk kış günlerinde yakacak sadece bir torba kömürü kaldığını da ifade eden Rahibe Nine Konak Belediyesine yardım talebinde bulunduğunu fakat yardım alamadığını belirterek, “Su, elektrik paraları birikti ödeyemiyorum. Ne yapayım çalmaya mı gideyim? Buraya bir parça ekmek yiyebilmek için geliyorum” dedi.

YARDIM ETMİYORLAR

Herhangi bir yerden maaş alamadığı için bir geliri olmadığını ve çalışmak zorunda kaldığını ifade eden Rahibe Saçak’ın dertleri bunlarla da sınırlı değil. Özürlülük kartı olduğunu dile getiren Rahibe Saçak, “Konak’ta Levent’te oturuyorum. Göğsüm alındı, böbreğim alındı, safra kesem alındı, kolum kırıldı, başıma çok iş geldi. Derdim çok hangi birini anlatayım ki. Konak Belediyesine defalarca başvurdum fakat kimse yardım etmedi. Kömür için bir kuruma daha başvurdum. Komşular söylemişti ama adını hatırlamıyorum. Onlarda yardım etmedi. Tek başıma kirada kalıyorum. Birçok sıkıntı, dert, tasa çektim. Yardım edenim yok. Mağdur oldum. Kimse bakmıyor. Elektrik paramı birkaç güne ödeyemezsem kesecekler. Zaten yakacak tek torba kömürüm kaldı. Onu da korkudan avuç avuç yakıyorum ki hemen bitmesin. Biterse bu soğukta ne yaparım?” diye konuştu.

BİR TORBA KÖMÜRÜM KALDI

İki çocuğu olduğunu fakat ona bakmadıklarını da dile getiren Rahibe Saçak, “Bir oğlum bir de kızım var. Oğlumun 3 tane çocuğu var. Kızımın da kocası beyninden ameliyat oldu beni evine bile koymuyor. Bende ne yapayım kendime bakmak zorundayım. Tüpüm bitiyor, yağım bitiyor, elektrik ve su paraları geliyor. Aldığım para da belli yetmiyor” ifadelerini kullandı. Pazarda diğer esnaflardan alınan bilgilere göre de Rahibe Saçak’ın çok zor bir durumda olduğunu ve yaşının çok ilerlemesine rağmen her hafta çalışmaya geldiği öğrenildi. Rahibe Saçak’ın her hafta zor şartlarda pazarda çalışmaya geldiğini dile getiren bir pazar esnafı da, “Rahibe nine çalışmak zorunda. Bakan kimsesi yok. 15-20 ya da 25 TL günlük yevmiye ile çalışmak zorunda kalıyor. Bu kadına bir el atılsa çok iyi olur. Yazıktır yaşlı bir kadın sonuçta” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.