TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Proje başarıyla tamamlandı

Türkiye’nin en büyük kentsel haritalama projesi başarıyla tamamlandı

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2017 07:48
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Proje başarıyla tamamlandı

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü’nün girişimiyle Bursa’nın İdari Sınırlarını kaplayan 12 bin 500 kilometrekarelik alanın 3 boyutlu sayısal haritalanması projesine 2015 yılında başlanmıştı. Yüklenicisinin Mescioğlu A.Ş. olduğu projenin Kontrol ve Müşavirlik görevi Bülent Ecevit Üniversitesi Geomatik Mühendisliği Bölümü tarafından yürütüldü. 3 yıl süren proje kapsamında çift motorlu uçakla 4 bin metre yüksekliğinde 150 saat uçuş yapılarak 45 bin adet sayısal fotoğraf alındı.

Hava fotoğraflarının koordinatlandırılabilmesi amacıyla Bursa geneline dağılmış bin 500 yer noktası tespit edildi ve koordinatlandırıldı. Bu veriler kullanılarak gerçekleştirilen fotogrametrik değerlendirme işlemleri neticesinde 3 boyutlu (Ortofoto haritalar dahil) 34000 pafta (harita) üretildi.

Coğrafi Bilgi Sistemi ortamında kullanılmaya hazır halde üretilen 3 boyutlu sayısal haritalar sayesinde Bursa sınırları içerisindeki tüm mühendislik hizmetlerinin daha sağlıklı ve daha ekonomik yürütülmesi hedefleniyor. Ayrıca su, elektrik ve emlak vergisi gibi konularda kayıp, kaçak ve borç gibi olumsuz durumların asgariye indirilmesi bekleniyor. (İHA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.