TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özmen'den farklı sevgi!

Ressam Zümrüt Özmen, Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Sanat Merkezi'nde açtığı resim sergisyle İzmir'li sanat severlerin ilgi odağı oldu.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2017 08:05
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Özmen'den farklı sevgi!

TANER UYANIKER-öZEL HABER

Ressam Zümrüt Özmen resimlerine verdiği ışıklar ile İzmirli sanatseverlerin beğenisini kazandı. Resimlerinde su öğesini daha fazla kullanan ressam, resimlerine New York Amsterdam Galerisi’nden teklif geldiğini ifade ederek, “Sponsorumuzun olmaması resimlerimizin oraya götürülmesinin çok güç olmasından dolayı kendilerine teşekkür etmek zorunda kaldık. Oradan teklif almak bir sanatçı için gurur verici. Burada da bir galeri resimlerim için gerekli ışıkları sağlayınca 10 yıl sonra İzmir bu resimleri görebildi” dedi.

İZMİR’İN KÜLTÜRLÜ İNSANLARI VAR!

“İzmir’in kültürlü insanları var. Onları şaşırtmak kolay değildir” diyen Özmen, İzmirli sanatseverleri sergisinde şaşırttığını söyledi. Özmen, “Satılıp satılmamasına bakarak sanatçı sanatını icra etmez. İstanbul gibi afaki rakamlarla ya da reklamlarla yapmıyoruz biz bu işi. Birkaç dostun teşvikiyle buralara kadar geldik. Önemli olan ne yaptığınızı biliyor olmak ve onu içinizde taşımaktır” diye konuştu.

İYİ Kİ İNSAN SANAT YAPTI

Hayat görüşüne uygun şiirler, felsefeler ve Anadolu'nun zengin kültür kaynakları konularını ele alan Ressam Özmen, sanatı insanın en insan yanı olarak görüyor. Ve sanatseverlerin de özgürlük, yaratıcılık, estetik ve evrensellik boyutlarında dolaştıklarına inanıyor. Özmen, “İyi ki insan sanatı yaptı, bunca çarpıklığı ne ile sergileyecektik, iyi ki insan sanat yaptı, bunca güzelliği nasıl duyuracaktık? İyi ki sanat var, iletişim var, paylaşım var, evrensellik var. İyi ki sanatta sınır yok, ayrım yok, kavga yok” İfadelerini kullandı.

ZÜMRÜT ÖZMEN KİMDİR?

İzmir doğumlu sanatçı Resim ve Sanat Tarihi Öğretmeni. İlk sergisini 1981 yılında İzmir Resim Heykel Müzesi'nde açtı. 1983 te Ressam Fahir Aksoy ile Köken Sanat Grubu'nu ve Sanat Evi'ni açtı. Aynı grupla Ege'nin tüm il ve ilçelerinde grup sergilerine katıldı.2010’da İzmir Eğitim Fakültesi Resim bölümü Mezunlar Derneği’nin kurucu üyelerindendir. 15 yıl resim öğretmenliğinin yanı sıra, 30 yıldır resimle uğraşıyor.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.