TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Otizmli piyanistin engelsiz yolculuğu

Müzikle hayata tutunan otizmli piyanist Beril Zorlu, Kültür Bakanlığı tarafından desteklenen “Müzik ve Engelsiz Yolculuğum” projesi kapsamında 23 Aralık’ta Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde sahne alacak

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2017 07:23
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Otizmli piyanistin engelsiz yolculuğu

E. ÇAĞLA GENİŞ

İzmir’de ailesiyle birlikte yaşayan 19 yaşındaki otizmli Beril Zorlu, özel eğitime ihtiyaç duyan binlerce çocuk ve genç gibi birçok engelle karşılaştı. Kızlarının sosyal yaşama tutunması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Zorlu ailesi, önlerine çıkan zorluklar karşısında her zaman mücadele etmeyi seçti. Beril, normal gelişim gösteren çocuklarla aynı okula gidip kaynaştırma sınıflarında eğitim almaya başladı. Öğretmenleri tarafından keşfedilen müzik yeteneği ve daha 13’ündeyken piyano çalmaya başlaması ise hayatındaki değişimin başlangıcı oldu. 2011’de piyano dersleri almaya başlayan Beril, İZOT İzmir Otizm Orkestrası ve Korosu’nda önce korist ardından da piyanist oldu. Yaklaşık 6 yıldır parmaklarıyla piyanoda harikalar yaratan 19 yaşındaki Beril, birçok müzik dehası gibi referans ses verilmeden, duyduğu sesin frekansını belirleyip doğru notalara dönüştürebilme yeteneğine sahip.

23 ARALIK’TA SAHNE ALACAK

Koro çalışmalarının dışında kişisel dinletiler de sunan Beril, Kültür Bakanlığı tarafından desteklenen “Müzik ve Engelsiz Yolculuğum” projesi kapsamında ilk konserini 28 Kasım günü Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de verdi. Yunus Emre Enstitüsü’nde düzenlenen konsere Türkiye’nin Macaristan Büyükelçisi Şakir Fakılı ve eşinin yanı sıra, çok sayıda Türk ve Macar müzik sever katıldı. Dünyaca ünlü tanınmış yabancı bestekarların eserlerinin yanı sıra Türk eserleri de çalan Beril, seyircilerden büyük alkış aldı. Proje kapsamında ikinci konserini vermeye hazırlanan Beril, 23 Aralık’ta Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde sahne alacak. Konserde müzik öğretmenleri Hikmet Kalaycı ve Caner Serin misafir sanatçı olarak Beril’e eşlik edecek. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.