TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Otizmli çocuklarıyla yuvasız kaldı

İzmir’in Güzelbahçe İlçesi’nde prizden çıkan yangın sonucu Sakine Akıcı ve iki otizmli çocuğunun kiracı olarak kaldığı ev kullanılamaz hale geldi. Anne Sakine Akıcı, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım istedi

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2017 08:43
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Otizmli çocuklarıyla yuvasız kaldı

E. ÇAĞLA GENİŞ / ÖZEL HABER

İki çocuğuna birden 8 yıl önce otizm tanısı koyulan Sakine Akıcı, aynı kaderi iki kez yaşadı. Yaşadığı ilk şokun ardından biri 13, diğeri 11 yaşında olan iki otizmli çocuğuna hem annelik hem babalık yapan Akıcı, çocuklarını topluma kazandırmak için tek başına mücadele veriyordu. Yıllarca gıda mühendisi olarak görev yapan Akıcı, özel bakım ve eğitim isteyen Arda ve Bora için önce mesleğini daha sonra Ayvalık’taki yaşamını bırakarak 2009 yılında İzmir’e yerleşti. Çocuklarının otizmli olmasını yıllardır kabullenemeyen eşinden destek göremeyen Akıcı, çocukları için savaşarak otizmi sevgiyle yenmeye çalışan ve çocuklarını topluma kazandırmaya çalışan yalnız bir kahramanken şimdilerde iki çocuğu ile evsiz kaldı.

KOMŞULARINA SIĞINDILAR

Güzelbahçe İlçesi Siteler Mahallesi’nde yaşayan Sakine Akıcı ve otizmli iki çocuğunun kiracı olarak kaldığı iki katlı saat müstakil evde 10 Ekim tarihinde saat 15.00 sıralarında yangın çıktı. Üst kattaki yatak odasında bulunan prizden çıktığı belirlenen yangın kısa sürede diğer odaları da sardı. Yangın çıktığı esnada alışveriş yapmak için markette bulunan anne Sakine Akıcı, alevleri fark eden komşusunun haber vermesi üzerine hemen olay yerine koştu. Evi saran dumanları fark eden otizmli Bora ile Arda’nın yataklarından fırlayarak evden çıkması faciayı önledi. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu yangın söndürüldü ancak evde bulunan eşyaların yanı sıra çocuklara ait özel eğitim eşyaları ve kıyafetler de tamamen yanarak kül oldu. Evleri kullanılamaz hale geldiği için bir süredir komşularına sığınan dar gelirli aile, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım istedi.

YARDIM BEKLİYORLAR

Tek hayali otizmli çocukları için yeniden bir düzen kurabilmek olduğunu söyleyen 44 yaşındaki anne Sakine Akıcı, “Yangın prizden kaynaklı olarak çıkmış. Gündüz saatlerinde oldu. Normalde o saatlerde çocuklarla birlikte uyuyoruz ama oğlum Bora süt istediği için markete gitmiştim. 7-8 dakika içerisinde komşudan telefon geldi evin yanıyor diye. Evin üst katı tamamen kullanılamaz halde. Bir süredir komşumuzda kalıyoruz. Bizim hemen bir eve girmemiz gerekiyor. Çünkü çocuklarım otizmli oldukları için yabancı bir evde kalamıyor, düzenlerini arıyorlar. Otizm sebebiyle gerginlik daha fazla yaşanıyor. Kaldığımız ev de otizmli bir çocuk ailesi. Onlara da sıkıntı vermek istemiyorum. Yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.