TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Otizm Korosu Macaristan’ı büyüledi

Dünyanın en büyük otizm korosu olan İzmir Otizm Orkestrası, Macaristan’da birden fazla etkinlikte sahne aldı. 100’üncü kez sahneye çıkmanın mutluluğunu yaşayan koro, izleyenleri kendilerine hayran bıraktı

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2017 07:09
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Otizm Korosu Macaristan’ı büyüledi

E. ÇAĞLA GENİŞ

Müzik eğitmeni Orçun Berrakçay’ın çabalarıyla 4 yıl önce kurulan İzmir Otizm Orkestrası ve Korosu (İZOT), Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen konserlerde izleyenleri kendilerine hayran bıraktı. Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla bir festival kapsamında Macaristan’a giden koro, ilk konserini Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü’nde verdi. Konsere Türkiye’nin Macaristan Büyükelçisi Şakir Fakılı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Macaristan Temsilcisi Büyükelçi Selda Çimen, Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Yakup Gül, ülkede yaşayan Türk vatandaşları ve Macarlardan oluşan kalabalık bir seyirci topluluğu katıldı. Yaklaşık bir saat süren konserin sonunda öğrendikleri Macarca şarkıyı seslendiren otizmli çocuklar, alkış yağmuruna tutuldu.

HAYALDEN MUCİZEYE…

Koronun kurucusu ve müzik eğitmeni Orçun Berrakçay, 4 yıl önce otizmli bir çocuğun müziğe olan ilgisini gördükten sonra bugün sayıları 40’a ulaşan İzmir Otizm Orkestrası ve Korosu’nu (İZOT) kurduğunu belirtti. 23 kişilik bir koro ekibiyle Budapeşte’de konser vermekten büyük mutluluk duyduklarını aktaran Berrakçay, “Bir hayalle yola çıktık. Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla Macaristan’a geldik bir festival kapsamında. Özellikle 99’uncu ve 100’üncü konserlerimizi burada vermekten büyük mutluluk duyuyoruz.” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.