TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Otellerde MARBLE bereketi

ETİK Başkanı Mehmet İşler, bu yıl 24.’sü düzenlenecek olan MARBLE fuarı dolayısıyla, otellerin doluluk oranlarının yüzde yüze ulaştığını belirterek, “Bu fuar sadece İzmir’e değil tüm Türkiye’ye kazandırıyor” dedi

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2018 07:34
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Otellerde MARBLE bereketi

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

Önümüzdeki hafta 24’üncü kez kapılarını açacak olan MARBLE fuarı dolayısıyla İzmir’deki oteller de boş yer kalmadı. İzmir’in en büyük sektör fuarı olan mermer fuarı için İzmir’e gelecek olanlar İzmir otellerini doldurdu. Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, Türkiye’nin son 2 yıldır turizmde yaşadığı sorunları geride bıraktığını ve 2018 itibariyle toparlamaya ve yeniden yükselişe geçtiğine değinerek, “ITB Berlin Turizm Fuarı’ndan 2018’de Türkiye ve Ege için pozitif veriler aldık. 2019 ise hem ciro ve hem sayı bakımından çok iyi rakamlara ulaşarak 2015 yılını geçeceğiz. Bu yıl 24’üncüsü düzenlenen MARBLE Fuarı’nın sadece İzmir’in değil tüm Türkiye’nin medarı iftarı ve yüz akıdır. Bu fuar, İzmir’deki otellerin doluluk oranlarını zaten şimdiden yüzde yüze getirdi. Bu fuar sadece İzmir’e değil tüm Türkiye’ye kazandırıyor. Bu fuar sayesinde İzmir bereketli günler geçirecek. Bunun dışında yaşanan olumlu gelişmelerle birlikte Türkiye’nin 2023 yılındaki 50 milyon turist ve 50 milyar dolar hedefimizi çok daha erken yakalayacağız” dedi.

MARBLE FUARI TÜRKİYE’NİN YÜZ AKI

Bu yıl 24’üncüsü düzenlenecek olan MARBLE Fuarı’nın sadece İzmir’in değil tüm Türkiye’nin medarı iftarı ve yüz akı olduğunun altını çizen İşler, “MARBLE Fuarı, İzmir’deki otellerin doluluk oranlarını şimdiden yüzde yüze getirdi. Bu fuar sayesinde İzmir’de sadece otelciler değil lokantalar, taksiciler, turizm ya da kısaca bütün hizmet sektörleri olarak her zaman bereketli günler geçiriyoruz. Ancak bu konaklama konusunda da bazı sorunlar oluşmaya başladı. Özellikle rezidanslar da otel gibi hizmet vermeye başladı. Rezidansların piyasada aktif hal alması bütün kriterleri karşılayan ve turizme ciddi yatırımlar yapan insanları olumsuz etkiliyor. Çünkü bu durum haksız rekabet oluşturuyor. Bu yerler yeteri kadar denetlenmediği için vergi ödemesi de ya yapmıyor ya da daha az yapıyor. Bu yerler çoğunlukla vergisiz çalışıyor. Bu tarz önemli fuarlarda da bu yerlerde konaklamalar artıyor. Bu konuda belediyelerin ve valiliğin denetimlerini arttırmasını istiyoruz. Fuar dolayısıyla oteller yüzde yüz doldu. Ama bu sorun sürekli olarak sıkıntı yaratacak. Bu konuda yetkililerin gerekli denetimleri ve yasal tedbirleri almasını istiyoruz” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.