TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Otelcilerden istihdam için dev adım!

İzmir Otel Pansiyon ve İşçileri Odası, “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” projesi kapsamında otellere en ez bir işçi alarak istihdamı artırmayı planladıklarını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2017 08:21
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Otelcilerden istihdam için dev adım!

ÖZEL HABER-TANER UYANIKER

İzmir Otel Pansiyon ve İşçileri Odası, “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” projesine katkıda bulunmak için kollarını sıvadı.

Bir araya gelen otelciler, istihdamı artırmak için en az bir işçi alımı için harekete geçeceklerini açıkladı.

İŞSİZLİK BÜYÜK BİR SORUN

Hükümetin, “Çalışma talebin varsa çalışma talebi senden, destek devletten. Amacı 1,5 milyon artı istihdam olan politika. Bu da şu ana kadar açıklanmış teşvik paketleri içerisinde istihdamı artıracak, işsizliği azaltacak en önemli teşviklerden biri" olarak açıkladığı “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” projesine bir destek de İzmir Otel Pansiyon ve İşçileri Odası’ndan geldi. Odada bir araya gelen otelciler adına konuşan Başkan Mehmet Gönen, “İzmir’de hangi grup teşviklerden faydalanalım ve işsizlik konusuna olumlu katkıda bulunalım, gerekli desteği sağlayalım diye bu tip toplantılar yapıyoruz. İşsizlik büyük bir sorun. İşsizliğe çare bulmak ve bu derde derman olmak için hepimiz elimizden gelen gayreti göstermeliyiz” dedi.

EN AZ BİR İŞÇİ ALIMI

İşverenin 2017 yılı sonuna kadar her istihdam için devlete ödemiş olduğu prim, sigorta primleri ve vergilerin tamamı, devlet tarafından karşılanacak olduğunu da hatırlatan Gönen, “Devletimiz istihdamı artırmak için böyle bir adım atıyor ve bizlere de avantaj sağlıyor. Bu durumda bizde Otelciler Odası olarak elimizi taşın altına sokacağız. En az bir işçi alımı hedeflerimizden birisidir. Bize bağlı tüm otellere konuyla ilgili bilgilendirme geçiyoruz ve bu yönde bir talebimiz oluyor” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.