TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Olursa olur, olmazsa gazoz içeriz

İstanbul’un keşmekeşinden bunalıp bir yıl önce İzmir’e yerleşen Özgür Ahmet Çankaya’nın Alsancak’ta açtığı Münire: Eskici, Kahveci, Gazozcu konsepti ile misafirlerine nostaljik bir ortam sunuyor

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2016 08:23
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Olursa olur, olmazsa gazoz içeriz

E. ÇAĞLA GENİŞ

İstanbul'da ailesiyle kafe işleten ve kentin keşmekeşinden bunalan 37 yaşındaki Özgür Çankaya, ani bir karar alıp eşi 32 yaşındaki Gülfer Çankaya ile İzmir'e yerleşti.  Hayallerinin peşinden giden çift, bir yıl önce açtıkları Münire: Eskici Kahveci Gazozcu isimli kafesiyle müşterilere farklı bir konsept sunuyor. Türkiye’nin dört bir yanından gelen gazozları tadabileceğiniz yerlerden biri olan Münire’de, Denizli’den Zafer, Sakarya’dan Neşe, Mersin’den Ankara, İzmir’den Huzur, Ordu’dan Ufuk gibi unutulmaya yüz tutmuş çok sayıda gazoz bulunuyor. Eski eşya satışının da yapıldığı Münire’de aynı zamanda bazı gazoz koleksiyonerlerinin gazozları da sergileniyor. Mekan, Çankaya’nın babaannesinin adını taşıyor. Münire’nin sloganı ise “Olursa olur olmazsa gazoz içeriz.”

“30’DAN SONRA SAYMAYI BIRAKTIM”

Türkiye’nin farklı bölgelerindeki gazoz çeşitlerini Münre’de yaşattıklarını söyleyen Çankaya, “Burası konsept bir eskici dükkanı. Dinlediğimiz plaklar dışında her şey satılık. Türkiye’nin farklı bölgelerindeki gazoz çeşitlerini burada yaşatıyoruz. Birçok ilden gazoz mevcut. 30’dan sonra saymayı bıraktım. Safranbolu, Adana, Malatya, Giresun, Urfa’dan, birçok ilden gazoz getiriyoruz. Bu gazozlar sadece yaşadığı şehirde bilinen gazozlar. Mesela Denizli’de meşhur olan bir gazoz burada var. Buraya bir Denizlili geldiğinde şehrine özgü gazozu gördüğünde mutlu oluyor. Ayrıca el değirmenlerinde öğütülen kahveler servis ediyoruz” dedi.

LEBLEBİ İLE GAZOZ GELENEĞİNİ YAŞATIYOR

Mekanda eski bavullar, tüplü televizyonlar, eski kapı kilitleri, daktilolar gibi pek çok satılık eşya olduğunu dile getiren Çankaya, şunları söyledi: “Bunların tümü satılık. Eski satarak hayatımı idame etmiyorum. Kahve ve gazoz satıyorum. Sokakta görüp ayağınızın ucuyla iteceğiniz eski bir eşyayı bedel karşılığında aldığınızda o eşya nesilden nesile yaşamaya devam ediyor. Ben sürekli geziyorum ve bu eşyaları topluyorum. Bu eski eşyaların hepsi benim. Hiçbiri satılmasa da umrumda değil ama başkalarının da onları alarak mutlu olmasını istiyorum. Kafeye daha çok gençler geliyor. Birçok genç müşteri ikinci kez aileleriyle birlikte de geliyor. Eskiden aileler çay bahçesi ya da açık hava sinemasına gittiğinde gazoz alırdı. Çocuklarına da gazozun yanına leblebi alırlardı. Ben de bu geleneği yaşatmaya çalışıyorum.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.