TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrencilere aşure

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, geleneksel hale getirdiği aşure ikramını bu yıl da sürdürdü.RektörProf.Dr. Mehmet Tokaç öğrencilere aşure ikram etti

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2017 08:24
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Öğrencilere aşure

MEHMET ŞERİF TOPRAK

İzmir Katip Çelebi Üniversitesinde bolluk, bereket, hoşgörü, paylaşım ve şükran nişanesi olan aşure günü nedeniyle kampüste aşure ikramı gerçekleştirildi.Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından organize edilen aşure ikramına, Rektör Prof.Dr. Mehmet Tokaç, Genel Sekreter V. Nurettin Memur, SKS Daire Başkanı Akif Savaş, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Öğrencilere kepçe ile dev kazandan aşure ikram eden Rektör Prof.Dr. Tokaç, “Aşure bizim için sadece bir tatlı değil, verdiği önemli mesajlar vardır” dedi. Prof.Dr. Tokaç, bu tür etkinliklerin birlik ve beraberliğin güçlendirilmesinde önemli bir yeri olduğuna dikkat çekti.

AŞURENİN SEMBOLÜ

Açıklamasının devamında Prof.Dr. Tokaç,“Aşure, birliktir, beraberliktir, yardımlaşmaktır. Farklılıkların ortak fayda ve amaç için bir araya geldiğinde, büyük başarıların elde edilmesinin mümkün olmasıdır. Aşure, bunun sembolüdür. İKÇÜ olarak sadece eğitim veren üniversite değiliz. Aynı zamanda sosyalleşmeye, kültürel değerlerimizin gelecek kuşaklara aktarımına da önem veriyoruz. Amacımız, burada aramızdaki sevgi, dostluk, kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve pekiştirmektir. Muharrem ayı münasebetiyle dağıttığımız aşurenin hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.