TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Neptün Soyer’den çiftçiye destek çağrısı

İzmir Köy Kooperatifi’nin ilk kadın yöneticisi Neptün Soyer, “Köylüyü ve çiftçiyi desteklemezsek kentlinin sofrası dolmaz. Biz Seferihisar’da iyi ve doğru tarım yapıyoruz. İlçemizin üzerinde bir sanayi bacası yok” dedi

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2017 07:59
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Neptün Soyer’den çiftçiye destek çağrısı

E. ÇAĞLA GENİŞ

Seferihisar Belediyesi ve Agora Alışveriş Merkezi işbirliğiyle düzenlenen “Antik Teos’tan Agora’ya Doğal Lezzetler Festivali” başladı. Festival kapsamında İzmir Köy Kooperatifi’nin ilk kadın yöneticisi Seferihisar Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer'in eşi Neptün Soyer ile “Tarımsal Kalkınmada Kooperatiflerin ve Kadının Rolü” başlıklı söyleşi düzenlendi. Soyer, “Çiftçi desteklenmezse kentlinin sofrası dolmaz” derken, söyleşiye katılan Seferihisarlı kadın üreticiler de deneyimlerini paylaştı. Söyleşinin ardından Soyer, katılımcılara Seferihisar’ın lezzetlerinden biri olan mandalina ekşisi ikram etti.

“ÇİFTÇİYE DESTEK OLUN”

Seferihisar’da kadın üreticilerle birlikte yaptıkları çalışmalardan örnekler veren Neptün Soyer, “Çiftçinin ve kooperatiflerin ürünlerini tüketin. Çiftçiye destek olun. Ortada çok büyük bir emek var. Agora yöneticilerine teşekkür ediyorum. Seferihisar üreticisi ile kentliyi buluşturmak müthiş bir fikir. Bizi buraya davet ettikleri için çok mutluyuz. Biz Seferihisar’ın tarlasını şehirlinin sofrasına getirdik onlar da buna vesile oldular. Kooperatifimizdeki kadınların hepsi adı olmayan ev kadınlarıydı ama şuan hepsi birer patron oldu. Köylüyü ve çiftçiyi desteklemezsek kentlinin sofrası dolmaz. Biz Seferihisar’da iyi ve doğru tarım yapıyoruz. İlçemizin üzerinde bir sanayi bacası yok. Dışarıda kurulmuş olan pazarın bütün ürünlerini güvenerek gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Çünkü biz de onları tüketiyoruz. Ben ne yapabilirim ki diyen kadınların dünyayı değiştirmek için çok büyük güç olduğunu biliyorum” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.