TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnciraltı müjde bekliyor

İnciraltı planlarının tamamlanmasını bekleyen İnciraltı 2. Nesil Platformu; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’dan Körfez Geçişi ve İnciraltı planlamasına sürecine ilişkin müjde bekliyor

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2018 07:40
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İnciraltı müjde bekliyor

E. ÇAĞLA GENİŞ

İzmir’de yıllardır tartışmalara neden olan İnciraltı planlarının tamamlanmasını bekleyen bölgedeki arazi sahiplerinin kurduğu İnciraltı 2. Nesil Toprak Sahipleri Platformu, İnciraltı planları ve Körfez Geçişi Projesi’ni dört gözle bekliyor. Hafta sonu kente ziyaret gerçekleştirecek olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’dan Körfez Geçişi ve İnciraltı planlaması sürecine ilişkin müjdeli bir haber beklediklerini dile getiren İnciraltı 2. Nesil Platformu Başkanı Tayfun Karabulut, “Umarız Körfez Geçişi Projesi’nin ihale tarihini açıklar. İhale tarihinin açıklanıp kazma vurulacağı gün İzmir’in düğün günü olacak. Kasım 2016 Tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı, Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun destekleri ile başlayan İnciraltı planlama sürecinin ve İzmir Körfez Geçişi’nin ihale tarihinin çok yakın zamanda tamamlanacağına inanıyoruz” diye konuştu.

TOPRAK SAHİPLERİ PLAN BEKLİYOR

80 yaşın üzerindeki toprak sahiplerinin hayattayken İnciraltı planlamasını görmeyi arzuladıklarını beklediklerini ifade eden İnciraltı 2. Nesil Platformu Başkanı Tayfun Karabulut, yaklaşık 3 yıldır İnciraltı hakkında kentte farkındalık yaratmak için çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Karabulut, “İnciraltı toprak sahipleri bugün planlamadan beklentisi sadece zaman ile ilgilidir. Yaşlar ilerlemekte büyüklerimizi kaybetmekteyiz. Bugün İnciraltı’nda suların borlanması sebebiyle de artık tarım yapılamamaktadır. Narenciye bahçeleri kurumuş, çiçek eski verimi de artık vermemektedir. 4’üncü nesile ulaşan hak sahiplerinin bazıları borçlarından dolayı, satmak zorunda kalmış neredeyse artık topraklarımızın yarısına yakın el değiştirmiştir. İnciraltı toprak sahipleri olarak, ‘Gökdelen imarı değil çevreci plan istiyoruz’ dedik. Tüm İzmir’i ilgilendiren konuda herkesin elini taşın altına koymasını gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

“İŞSİZLİĞİ YÜZDE 5 DÜŞÜRECEK”

İnciraltı planlandığında İzmir’in sağlık turizminin başkenti olacağına vurgu yapan Karabulut, “AK Parti İzmir İl Başkanlığına Aydın Şengül’ün gelmesine çok mutlu olduk. Çünkü kendisi siyasi kimliğinin yanı sıra aynı zamanda bir şehir plancısı. Milletvekilliği döneminde bölgemize geldi ve İnciraltı’nı yakından tanımakta. Bunun sonuçlarını şimdiden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ziyareti ile İzmir için ortak çalışma samimiyeti ile şehrimize gösterdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Ankara’dan beklediği projelerin birinci sırasında İnciraltı planlaması gelmesini çok önemsiyoruz. İnciraltı planlandığında İzmir sağlık turizminin başkenti olacak. Gökdelen imarsız planlama ile İnciraltı şehirle bütünleşecek. 2 bin 500 yıldır şifa dağıtan Agamemnon kaplıcaları dünyaya sunulacak. Bölgede yapılacak oteller, hastaneler ve kür merkezleri ile İzmir’e 100 bin yeni turist gelecek. 15 bin ila 20 bin istihdam katkısı ile işsizliği yüzde 5 oranında düşürecek” ifadelerini kullandı.

“LÜKS DEĞİL ZORUNLULUK”

Hafta sonu kenti ziyaret edecek olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’dan Körfez Geçişi ve İnciraltı planlamasına sürecine ilişkin müjdeli haberler beklediklerini dile getiren Karabulut, “Umarız İzmir Körfez Geçişi hakkında ihale tarihini açıklar. İnciraltı planlanması ve Körfez Geçişi, İzmir’e çok yakışacak. İzmir trafiğinin artık her geçen gün zorlaştığı günümüzde ihale tarihinin açıklanıp kazma vurulacağı gün İzmir’in düğün günü olacak. Karşıyaka’dan Balçova’ya 6 dakikada araç ile geçebilecek. Aynı zamanda demiryolu hattı ile tramvay bağlantısı entegre olarak tüm İzmirlilerin kullanacağı Körfez Geçişi artık İzmir’in lüksü değil, zorunluluğudur. Tüm İzmir bu mega projeyi heyecan içerisinde beklemekte. Kasım 2016 Tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı, Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun destekleri ile başlayan İnciraltı planlama sürecinin ve İzmir Körfez Geçişi’nin ihale tarihinin çok yakın zamanda tamamlanacağına inanıyoruz” açıklamasında bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.