TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Önce kan sonra can

118 R Yönetim Çevresi Federasyonu’na bağlı Lions Kulüpleri ve Türkiye Kızılayı işbirliği çerçevesinde “Sevdiklerimize Önce Kan Sonra Can Verelim” sloganıyla kan bağışı kampanyası başlatıldı  

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2018 07:49
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Önce kan sonra can

SULTAN GÜMÜŞ

 Karşıyaka İş Bankası önünde kurulan Kızılay aracı tüm duyarlı vatandaşları kan bağışı yapmaya bekliyor. 118 R Yönetim Çevresi Federasyonu’na bağlı Lions Kulüpleri ve Türk Kızılayı işbirliği tarafından gerçekleştirilen kan bağışı kampanyası, “Sevdiklerimize Önce Kan Sonra Can Verelim” sloganıyla hareket ediyor. Her bir ünite kan için doğa yararına bir fidan da dikilecek.

Önceki gün itibariyle gerçekleştirilen kan bağışı kampanyası sadece Karşıyaka’da değil, Kemeraltı girişi kan bağışı aracı ve Alsancak Kan Alma Birimi’nde de düzenlendi. Türk Kızılayı İzmir Bölge Müdürü Gökay Gök tarafından Lions Kulüplerine bağlı gönüllü katılımcılara teşekkür sertifikaları verildi.

 DOĞRU BİLGİLERLE DONATMAK

 Teşekkür sertifikalarının ardından Gökay Gök, şu konuşmayı yaptı: “Bizim için önemli olan Lionslarla yaptığımız bu çalışmada aydın insanları, eğitimli insanları, sosyal çevremizdeki insanları, Kızılay’a ya da kan bağışı araçlarına önyargısı ya da yanlış bilgisi olanları vatandaşlık görevi olan kan bağışına davet etmek. Doğru bilgilerle donatarak farkındalık yaratmak istiyoruz. Her bir ünite kan bağışıyla tanımadıkları üç kişinin hayatını kurtarmalarına vesile olmak başlıca amacımız. Ve onlar adına her bir ünite kanda doğa adına fidan dikilmesini sağlayacağız. Hem üç kişinin hayatını kurtarıyoruz hem de doğayı canlandırıp, hayat veriyoruz. Bu sosyal projeyle yardımlaşma duygusunu ve biz olmayı, hepimizin bir gün hasta ya da hasta yakını olabileceğimizi unutmayarak görevlerimizi hatırlatmalıyız. Yılda en az iki kez bu etkinliği düzenleyeceğiz. Bu projeyle beraber sadece İzmir değil tüm Türkiye’de organizasyon faaliyetleri yürüteceğiz. Sağlık Bakanlığı adına ve denetimde yürüttüğümüz güvenli kan temini ile artık hasta ve hasta yakınları kan arayamayacak, parayla uğraşmayacak. En önemlisi güvenli kana ulaşacak.”

 DONÖR ÇALIŞMALARI DA YAPILACAK

 Türkiye Okul Öncesi Birliği Deneği Başkanı Dilek Soylu da etkinliğe katılan gönüllüler arasındaydı. Gökay Gök tarafından sertifikasını alan Soylu düzenlenen kan bağışı kampanyasına ilişkin şunları ekledi: “118 R Yönetim Çevresine bağlı 8 tane kulüp sevgililer günü sebebiyle güzel bir projeye imza atıyor. ‘Sevdiklerimize Önce Kan Sonra Can Verelim’ sloganıyla ilerleyen bir proje. Herkes sevdiği için gelip burada kanını ihtiyacı olanlara verecek. Ancak sadece kan değil kemik iliği ile alakalı donör çalışmaları da yapılıyor. Normal bir kan alma işlemi olduğunu burada göstermenin dışında farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Sadece şubat ayında değil mart, nisan, mayıs aylarında da ikişer gün halinde devam edecek olan bu projeye Lionslar olarak destek veriyoruz. Bu projede; Bergama, Kordon, Alsancak, Kahramanlar, Buca, Dokuz Eylül, Bahar, Karşıyaka Yalı Lions Kulüpleri olarak hep beraber, omuz omuza güzel bir hizmete imza atmaya çalışıyoruz. Amacımız burada ben değil biz olabilmek ve projenin sürdürülebilir bir proje olabilmesi için her sene Kızılay Bölge Müdürlüğü ile beraber çalışmaları yürütüyoruz. Gökay Bey’e bu konuda çok teşekkür ederiz. Aynı şekilde diğer gönüllü arkadaşlara da. Tüm duyarlı vatandaşlarımız kan bağışı yapan merkezlere davet ediyoruz.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.