TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muhteşem dans gösterileri

Mardin’de “ARTUKBEY” adı ile kahve ve çerez işletmeciliği yapan Tacattin Yertüm’ün sponsorluğunu yaptığı “Anadolu Ateşi Anadolu kahvesi ile” dans gurubu yaptıkları muhteşem dans gösterileri ile 30 bin insana güzel bir gece yaşattı

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2017 07:09
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Muhteşem dans gösterileri

ADNAN AVUKA/MARDİN

“Anadolu Ateşi Anadolu kahvesi ile” dans gurubu Mardinlilerle buluştu. Gösteriyi Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Yaman eşi Gülseren Yaman, Mardin AK Parti Milletvekili Orhan Miroğlu ailesi ile birlikte izlemeye geldi. Birbirinden güzel ve anlamlı dansların icra edildiği “Anadolu Ateşi Anadolu kahvesi” ile gösteri esnasında büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptığı ilk dansta duvara yansıtılması seyirciler tarafından ayakta alkışladı. Özellikle bu gösteride yer alan Mardinli minik reyhani gurubu ile 40 yıldan beri Davulu ile herkesçe bilinen Cemil Karabulut ile amcasının oğlu Abdulkadir Karabulut yaptıkları şov gösterileri ele büyük alkış aldı.

SANATA DESTEK

Artukbey sahibi Tacettin Yertüm yaptığı kısa konuşmasında ise “Ben daha evvelde Türk Sanat ve Türk halk müziği konserleri getirdim ve o gün sizlere söz verdim ben kazandığım birkaç kuruşu sosyal ve kültürel alanlarda harcayacağım. Benim sattığım badem şekeri satışında iki lira fazla olursa sakın almaktan vaz geçmeyin çünkü badem çok pahalıdır, ben sizlere ömrüm boyunca bu gibi hizmetlerimi devam edeceğim” diyerek espri yaptı ve bu konuda kendisine yardımcı olan güvenliği sağlayan başta vali ve emniyet müdürlüğü ile asayiş ekiplerine teşekkür etti.

MARDİN’DE DANS OKULU

Anadolu ateşi 80 kişilik dans gurubu yönetmeni Mustafa Erdoğan burada yaptığı konuşmasında “Bugün burada yaptığımız dans gösterileri ile bütün dünyaya sesleniyorum: “Gelin Mardin insanlarını tanıyın, gelin tarih görün, gelin hoşgörüyü görün. Gelin güven ve huzurun var olduğu Mardin’i görün bizim bu gösterilerimiz bugün 5 bin aştı. 80 kişi ile yaptığımız bu gösteriler tarih boyunca devam edecektir. Çünkü Mardin Valiliği ile Artukbey beraberce sanat okulunu açıyoruz. Sayın vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Yaman bunu bizden istedi ve biz de Mardin’de dans okulunu açıyoruz” diyerek büyük alkış aldı.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.