TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Minikler turnuvaya!

Türkiye Satranç Federasyonu İl Temsilciliğince organize edilen 2017-2018 Küçükler Satranç Yarışması 7-8 Yaş İl Birinciliği müsabakaları 2-3 Aralık 2017 tarihleri arasında düzenlenecek

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2017 07:08
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Minikler turnuvaya!

SULTAN GÜMÜŞ

Türkiye Satranç Federasyonu İl Temsilciliğince tarafından organize edilen 2017-2018 Küçükler Satranç Yarışması 7-8 Yaş İl Birinciliği müsabakalarına az bir zaman kaldı. Mektebim Koleji Çiğli Kampüsü’nde, 2-3 Aralık 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 2017-2018 Küçükler Satranç Yarışması 7-8 Yaş İl Birinciliği müsabakaları için başvurular devam ediyor. Türkiye Satranç Federasyonu İl Temsilciliği tarafından organize edilen turnuva için gerekli bilgiler federasyonun resmi sayfasından bildirildi. Turnuvada yer alacak olan kategoriler ise şu şekilde belirlendi: 7 Yaş Genel (2011 Doğumlu Sporcular), 7 Yaş Kızlar (2011 Doğumlu Kız Sporcular Sporcular), 8 Yaş Genel (2010 Doğumlu Sporcular), 8 Yaş Kızlar (2010 Doğumlu Kız Sporcular Sporcular).

8 tur İsviçre Sistemi kurallarına göre eşleştirilecek olan sporcular için; TSF satranç yarışmaları talimatları, prosedürleri ve uygulama yönergeleri ile FIDE Satranç Kuralları geçerli olacak.

KATILIM VE BAŞVURU ŞARTLARI 

Federasyonun resmi sitesinde yayımlanan katılım ve başvuru paylaşımına göre; Yarışmaya TSF Lisansına sahip 2017-2018 yılı vizesi yapılmış, 2010-2011 yılında doğan sporcular katılabilir. Başvurular www.izmir.tsf.org.tr adresinden online olarak yapılacaktır. Başvurularda sporcunun adı soyadı, doğum tarihi, TC. Kimlik Numarası, varsa UKD, ELO puanı ile FIDE ID kodunun, ayrıca telefon numarasının eksiksiz olarak bulunması zorunludur. Geç kayıt veya eksik bilgiden kaynaklanacak hak kayıplarından başvuru sahipleri sorumludur. Tüm katılımcıların kayıt kontrol işlemini teknik toplantı öncesi tamamlamaları gerekmektedir. Birinci tur eşleştirmesi belirtilen programa göre yapılacaktır. Kayıt kontrol süresinden sonra gelen sporcular UKD vb. ayrım gözletilmeksizin ilk tur eşleştirmesine listenin sonuna eklenerek alınır. Birinci tur başladıktan sonra gelen sporcular bir sonraki tura alınır. İkinci turdan önce sıralama yenilenerek 2. Tur eşleştirmesi yapılır. İkinci tur eşleştirmesi duyurulduktan sonra yarışmaya yeni sporcu alınamaz. Birden fazla il birinciliğine katılmış sporcular, Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonasına katılım hakkını yitirir.

BİR TURNUVA DAHA 

Derecelerin aynı şekilde paylaşılması halinde sırası ile: buchholz-1, sonneborn-berger, aralarındaki maç, galibiyet sayısı ve kura çekimi gibi eşitlik bozma yöntemlerinin uygulanacağı da belirtilen bilgiler arasında.

Turnuva sonunda her kategoride ilk üç dereceyi elde eden sporculara kupa ve madalya verilecek. Yarışmadan çıkartılan, son turda hükmen kaybeden ve başhakem aksi yönde karar vermemişse, ödül törenine katılmayan sporcuların hak iddia edemeyeceği, birleştirme durumunda kategorilere ayrı ayrı ödül verileceği de aktarıldı.

Yarın ve pazar günü ise 2017-2018 Küçükler Satranç Yarışması 9 Yaş İl Birinciliği müsabakaları gerçekleştirilecek. Konak Öğretmenevi’nde düzenlenecek olan turnuvaya katılım için başvurular halen devam ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.