TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mıcro-Folıe Fransız Kültür Merkezi’nde

İzmir Fransız Kültür Merkezi, Paris La Villette işbirliğiyle Micro-Folie ve Dijital Müze projesine ev sahipliği yapıyor

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2017 07:09
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Mıcro-Folıe Fransız Kültür Merkezi’nde

NİLGÜN TAZE

Micro-Folie, 20 Aralık 2017 – 14 Nisan 2018 tarihleri arasında Fransa dışında ilk kez İzmir’de, Fransız Kültür Merkezi’nde yer alacak. Dijital Müze, sahne etkinlikleri, atölyeler ve bir oyun alanından oluşan Micro- Folie, özellikle Dijital Müze ile her yaştaki izleyicilerine, Fransa’daki 8 önemli kurumda yer alan 250 başyapıtı dev ekranda görme ve inceleme olanağı sağlıyor.

REHBER EŞLİĞİNDE İZLENEBİLECEK

Proje dahilinde, Versailles Sarayı, Pompidou Merkezi, Louvre Müzesi, Picasso Müzesi, Quai Branly, Philarmonie, Universcience ve Ulusal Müzeler, Grand Palais gibi kurumlarda yer alan, antik çağlardan günümüze dek uzanan dönemi yansıtan 250 eser, rehber eşliğinde izlenebilecek. Micro-Folie “Küçük Çılgınlık” izleyicilerine büyük kültürel kurumların hazinelerine dijital ortamda ulaşılabilirlik sağlamak, yeni eserlerin yaratılmasına öncülük etmek, bir araya gelmek ve fikir alışverişinin yapılacağı bir alan sunmak suretiyle, samimi ve canlı bir ortam yaratmayı hedefleyen bir kültür projesi olarak kabul ediliyor.

MICRO-FOLIE NEDİR?

Mimar Bernard Tschumi tarafından yapılan La Villette’teki “Folies” (çılgın fikirler) kültür parkından yola çıkarak gerçekleştirilen bu yenilikçi proje Fransa İletişim ve Kültür Bakanlığı tarafından hayata geçiriliyor. Fransa’nın en büyük kültür ve bilim parkı olan La Villette’in mimarı Bernard Tschumi’nin simgesel ‘çılgınlık’larından esinlenen Micro-Folie (Küçük-Çılgınlık), yaratıcılığı tüm formlarıyla sunmayı hedefleyen bir proje. Proje, izleyicilerini Fransız müze ve önemli kültür kurumlarında bulunan eserlerden oluşan bir seçkiyle tasarım, fotoğraf, plastik sanatlar, müzik, tiyatro, bilim, edebiyat, yeni teknolojiler aracılığıyla yüzyıllar öncesinden günümüze uzanan bir sanat yolculuğuna çıkaracak.

İLK KEZ İZMİR’DE

Fransız Kültür Merkezi yurt dışında ilk kez İzmir’de gerçekleşecek olan projeyi bünyesinde ağırlayarak bir ilke imza atacak. Söz konusu proje Fransa’nın en önemli kültür kurumlarının yaptığı işbirliğiyle ortaya çıkıyor. Bu projede yer alan kurumlar, Fransa Kültür Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı’nın da işbirliğiyle, La Villette’in hayata geçirdiği kültüre, sanat eğitimine, dayanışmaya ve birlikte yasamaya dair unsurlara eşit erişim prensibini destekliyor.

YENİ YIL PAZARI

Fransız Kültür Merkezi tarafından her sene düzenlenen Yeni Yıl Pazarı etkinliğinde yılbaşı öncesi çoğunluğu el yapımı olan hediyelik eşyalar İzmirlilerin beğenisine sunuluyor. İzmir Fransız Kültür Merkezi tarafından düzenlenen etkinlik, yılbaşı öncesi sevdiklerine hediye almak isteyen İzmirlileri bekliyor. 14 -15 - 16 Aralık arasında İzmir Fransız Kültür Merkezi’nde düzenlenecek pazarda çoğunluğu el yapımı takılar, örmeler, seramik, mozaik eserler ve dekoratif yılbaşı süslerinin sunulacağı 50 stant ve yeme-içme stantları yer alacak. Ürünlerin kabulünde çok titiz davrandıklarını belirten İzmir Fransız Kültür Merkezi yetkilileri, “Sergilenecek ürünlerimizin neredeyse hepsi el yapımı ürünler, seçim aşamasında buna çok dikkat ettik ve çok sayıda başvuru olduğundan adil davranmak adına ön elemenin ardından bir kura çekimiyle katılımcıları belirledik, yılbaşı öncesi sevdiklerine hediye almak isteyen, keyifli vakit geçirmek isteyen bütün İzmirlileri Yeni Yıl Pazarı’na bekliyoruz” dedi.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.