TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MezopArt büyüledi

Mardin Müzesi Sanat Galerisi’nde Türk ve İranlı Sanatçıların ‘mezopArt’ performans gösterisi izleyicilerden tam not aldı. MezopArt kurucusu İlkay Bilgiç, “Hikayelerimizi beraber yaşatacağız” dedi

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2018 09:22
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
MezopArt büyüledi

ADNAN AVUKA/MARDİN 

Mardin Bienali kapsamında yan etkinlik olarak, Türk ve İranlı Sanatçıların ‘mezopArt’ performans gösterisi beğeni topladı. Mardin Müzesi Sanat Galerisi’nde Türk ve İranlı Sanatçıların ‘mezopArt’ performans gösterisinde, Berna Efeoğlu, Faysal Macit, İlkay Bilgiç, Kamyar Houbakht, Mahasti Kia, Seda Seyrek ve Şirin Öten yer aldı. Sanatçıların gösterisi katılımcıların beğenisini topaldı.

“BERABER YAŞATACAĞIZ”

Türkiyeli sanatçıları başka dillerle ve kültürlerle buluşturmayı ve birlikte üretim ile dayanışmayı sağlamayı amaçlayan MezopArt kurucusu İlkay Bilgiç, “Köklerle barışmadan insanın huzur bulabileceğine inanmıyorum. Bu yüzden kendi hikayelerimizi anlatacağız, beraber yaşatacağız” dedi.

BİRLEŞTİRİCİ ETKİ

MezopArt, kültür ve sanatın toplumlar arası birleştirici etkisini kuvvetlendirmek, yakın coğrafyadaki bölgenin sahip olduğu değerlerden ortaya çıkan sanatsal üretimlerin uluslararası görünürlüğünü attırmak, birlikte üretimi ve dayanışmayı sağlamayı amaçladığına vurgu yapan İlkay Bilgiç, inisiyatif, bu coğrafyada doğmuş iki şair ve iki mitolojik kadın karakterin yer aldığı “Ah”lar Senfonisi tiyatro oyunu ile bilinen en eski oyunlardan biri olan sek sekin bir yaşam döngüsü olarak ele alındığı “Sekmeler” performansı önümüzdeki dönemin projeleri olacak. Sek sek, bazı bölgelerde kare şeklinde 8 haneden, bazı yerlerde ise yuvarlak bir döngü şeklinde karşımıza çıkar. Sek sek oyunu doğu felsefesi ile döngüselliğin birleşimi olarak görmek yerinde olur” dedi. Bilgiç ve arkadaşlarının performans gösterisini seyirciler ayakta alkışladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.