TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Memur-Sen 1 Mayıs'ı Kütahya'da kutlayacak

Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Ali Musa Bina, “Bu sene 1 Mayıs'ı, dünyanın ilk toplu iş sözleşmesinin bağıtlandığı çok anlamlı bir yer olan Kütahya'mızda kutlayacağız” dedi

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2017 11:16
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Memur-Sen 1 Mayıs'ı Kütahya'da kutlayacak

E. ÇAĞLA GENİŞ

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen), bu yıl 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü, tarihin ilk toplu iş sözleşmesi olarak nitelendirilen Fincancılar Anlaşması’nın 1766 yılında imzalandığı Kütahya'da kutlayacak. Memur-Sen İzmir’e bağlı hizmet kolları yaklaşık 10 otobüsle Kütahya’ya gidecek. Kutlamaya sendika üyeleri de özel araçlarla katılım sağlayacak.  Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Ali Musa Bina, Memur-Sen'in her yıl olduğu gibi bu yıl da kutlamalara mührünü vuracağını dile getirerek, “Memur-Sen İzmir olarak yarın Kütahya'daki yerimizi alacağız. Bütün kardeşlerimizi, milletimizi bekliyoruz” diye konuştu.

VATANDAŞLARA DAVET

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne, bir kavga ve çatışma değil, tüm çalışanların sorunlarının ele alındığı ve çözüm önerilerinin haykırıldığı bir gün olarak bakmak gerektiğini belirten Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Ali Musa Bina, şöyle konuştu: “1 Mayıs'ı, coşkuyla, neşeyle birbirimizi kucaklayarak, anlayarak, daha çok birbirimize saygı duyarak kutlamaktan yanayız. Biz senelerdir 1 Mayıs'ı bu şekilde kutlamaya devam ediyoruz. 1 Mayıs'ı geçen yıl Kahramanmaraş'ta kutlamıştık. Bu sene biz 1 Mayıs'ı, dünyanın ilk toplu iş sözleşmesinin bağıtlandığı çok anlamlı bir yer olan Kütahya'mızda kutlayacağız. Vatandaşlarımızı, birliğimizi, beraberliğimizi, dirliğimizi coşkulu ve mutlu bir şekilde haykıracağımız Kütahya'ya davet ediyorum.”

“ÖDEVİMİZİ HAZIRLIYORUZ”

Ağustostaki toplu sözleşme masasını bir kazanım ve fırsat masası olarak gördüklerini söyleyen Bina, şu ifadeleri kullandı: “365 günlük kazanımları da zorluyoruz ama spesifik olarak toplu sözleşme masası bizim için çok değerli ve anlamlı. Çünkü önceden toplu görüşme vardı. Memur-Sen'in haklı mücadelesi ile 12 Eylül 2010 tarihinde anayasada yapılan kısmi değişiklikle, anayasal değişiklikle memurlar ve sendikalarımız toplu sözleşme hakkını anayasal bir hak olarak aldı. Dolayısıyla biz 2012, 2013, 2015 toplu sözleşme süreçlerinde olduğu gibi 2017 yılında, 2018 ve 2019 yıllarında, bütün memurlarımızın sosyo-ekonomik haklarını kapsayacak bir toplu pazarlık masasına gidiyoruz. Her zaman olduğu gibi Memur-Sen ve 11 yetkili sendikası olarak mutfak çalışmamızı, ödevimizi en üst düzeyde hazırlıyoruz. Bütün üyelerimizin taleplerini alıyoruz. Bu aynı zamanda demokratik anlamdaki katılımcılığın en güzel örneğidir.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.