TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mehmetçik şehit annelerini unutmadı

Mardin İl Jandarma komutanlığı ve Artuklu İlçe Jandarma Komutanlığında görevli kadın-erkek Mehmetçik askerler şehit annelerini ve kırsal mahalledeki kadınları ziyaret etti, karanfil verdi

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2018 07:26
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Mehmetçik şehit annelerini unutmadı

ADNAN AVUKA

Mardin’in Artuklu İlçesi’nde Mardin İl Jandarma komutanlığı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde şehit annelerini ve kırsal mahallerde yaşayan kadınları unutmadı. İlk olarak Artuklu İlçesi’nde 2016 yılında şehit olan oğlu Murat Gözal’ın ailesine ziyarette bulanan askerler anne Zuhal Gözal’ın Kadınlar Günü’nü kutlayarak hep yanında olduklarını ifade etti.

“ASKERİMİZİN DUACISIYIZ”

Şehit annesi Zuhal Gözal ve baba Nihat Gözal Mehmetçikleri karşısında görünce gözyaşlarını tutamayarak duygusal anlar yaşarken Afrin operasyonundaki Mehmetçiklerin duacısı olduklarını operasyonun başarıyla sonuçlanması için gün saydıklarını ve dualar yaptıklarını ifade etti. Oğlu Murat Gözal’ı 5 Temmuz’da askere yolladığını ve oğlunun şehit olmasının ardından yeni doğan evladının da 5 Temmuz’da dünyaya gelmesinin Allah’ın bir lütfü olduğunu söyleyen anne Zuhal Gözal, “Başta komutanlarımız olmak üzere tüm askerlerimize bu anlamlı ziyareti için binlerce teşekkür ederim. Çok duygulandım ve çok mutlu oldum. Dualarımız hep onlarla. Afrin operasyonundaki Mehmetçik için gece gündüz dua ediyor operasyonun başarıyla sonuçlanacağı günü bekliyoruz. Rabbim tüm askerlerimizi korusun ailelerine sabır versin” dedi . Şehidin adını verdikleri 9 aylık oğulları Murat asker ablaları ile oynarken anne Zuhal ve Nihat Gözal çifti duygusal anlar yaşadı.

HAYATINDA İLK ÇİÇEK ASKERDEN

Şehit ailesi ziyaretinin ardından Avcılar Köyü’nde kadınlar ile bir araya gelen kadın-erkek Mehmetçikler 25 yıllık evli Müzeyyen ve Ali Servet Çokan çiftini ziyaret etti. 44 yaşındaki Müzeyyen Çokan ilk kez çiçek aldığını ve ziyaretten çok mutlu olduğunu ifade etti. Çokan çiftlerinin kızı Mizgin Çokan annesinin askerler tarafından kadınlar gününde hatırlanmasının gurur verici olduğunu ifade ederek annesinin ilk kez çiçek almasından çok mutlu olduğunu söyledi. Afrin operasyonundaki Mehmetçikleri de unutmayan Çokan ailesi kalbimiz Afrinde’ki Mehmetçiklerimiz de inşallah sağ salim başarıyla ülkemize dönerler” dedi.

Avcılar Köyü’nde ikamet eden Müzeyyen Çokan, Kürtçe bir konuşma yaparak, “Yıllar öncesi evlendiğim ve eşim tarafından bana alınan çeyiz sandığımdaki gençlik giyimlerim içinde bu karanfil gülü saklayacağım, çünkü hayatımda ilk defa hediye bir çiçek elime alıyorum” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.