TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Masalsı Bir Gelenek: Venedik Karnavalı

Birbirinden seçkin sanatsal etkinlikleri ziyaretçileri ile buluşturan Agora Alışveriş Merkezi, bu kez çok renkli bir sergiye ev sahipliği yapacak

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2017 06:45
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Masalsı Bir Gelenek: Venedik Karnavalı

Avukat Erhan Meço’nun ikinci bireysel fotoğraf sergisi olan “Masalsı Bir Gelenek: Venedik Karnavalı” Sergisi 11 - 20 Ekim tarihleri arasında, Agora Alışveriş Merkezi’nde ziyaretçiler ile buluşacak. Sergi; 1162 yılından bu yana devam eden ve tarih boyunca yaşanan; salgın hastalıklar, savaşlar, faşist yönetimler gibi tüm vahim olaylara rağmen, hayatın tüm hikaye ve renklerini içinde barındırarak geleneğini sürdüren Venedik Karnavalı’na bir saygı duruşu misyonu taşıyor.

VENEDİK’İN MASALSI DOKUSU

Eskimeyen bir gelenek olarak her yıl gerçekleşen Venedik Karnavalı’nın büyülü atmosferi, Venedik’e özgü rengarenk kostümlerin estetiği ve maskelerin gizemlerinin ziyaretçilere yansıtılmasını amaçlanan sergide, 2016 ve 2017 yıllarında gerçeklesen karnavallarda çekilen fotoğraflar bulunuyor. Fotoğraflarda; özellikle Venedik’in zamana meydan okuyan ikonik manzaraları ile barok tarzdaki maske ve kostümlerin bir araya getirilmesine özen gösterilerek, ziyaretçilere, günümüzün çağdaş yaşamının getirdiklerinden uzak, tarihten bir parça sunulması hedefleniyor. Bu hedefin gerçekleştirilmesi amacıyla çoğunlukla çevresel portre ve model çekimi tarzında çalışılmış ve sanat eseri niteliğindeki maske ve kostümlerin, Venedik’in tarihi ve masalsı dokusu ile harmanlanması amaçlandı.

Bazı fotoğraflarda ise modelleri arka plandan soyutlayacak şekilde daha yakın plan çalışılarak, özenilmiş detaylara ve maskelerin ardındaki gizemli gözlere, yani karnavalın en önemli misafirlerine; kostümlü katılımcılarına odaklanılmış̧. Ancak hepsinden önemlisi, bu sergi ile ziyaretçilere; Venedik Karnavalı’nın barok atmosferi içerisinde, abartılı süslerin ardında gizlenen mistik ve büyülü havası yaşatılmak istenmiş̧. Toplam 30 eserin yer alacağı sergi, 20 Ekim’e kadar Agora Alışveriş Merkezi B Blok Zemin Kat Sergi Alanı’nda ziyaret edilebilecek. 

Erhan Meço kimdir?

1983 İzmir doğumlu olan Erhan Meço, fotoğraf sanatına ilk olarak 2007 yılında ilgi duymaya başladı. 2014 yılına kadar fotoğraf eğitimi almadan bu alanda kendisini geliştiren Erhan Meço, 2014 yılında Cengiz Özer Eğitim Merkezi’nde Temel Fotoğraf ve Fotoğraf İsleme Eğitimleri aldı. 2017 yılında Anadolu Üniversitesi Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Bölümünden mezun oldu. Bugün fotoğraf sanatı alanında özel dersler ve İzmir Fotoğrafçılar Odası Cengiz Özer Eğitim Merkezi’nde Fotoğraf Sanatı üzerine eğitimler vermektedir. 2016 yılında, bir sosyal sorumluluk projesi olan “KEDİLER” konulu ilk bireysel fotoğraf sergisini açtı, sergiye ait fotoğralar İzmir ve Çeşme’deki sanat galerilerinde sergilendi. Bugün Avukatlık mesleğini icra etmekte olan Erhan Meço, fotoğraf sanatına olan kişisel tutkusunu ise topluma ve ülkemizde fotoğraf sanatının katkıda bulunmaya yönlendirdi. (HABER MERKEZİ)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.