TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MARVAK iftar geleneğini bozmadı

İzmir Mardinliler Eğitim, Kültür, Dayanışma ve Kalkınma Vakfı, her yıl Ramazan ayında geleneksel olarak yapmış olduğu iftar yemeği bu yıl Buca Gölet’in yakınındaki Sahra Sultan Et ve Mangal Restoran’da yaptı

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2017 06:31
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
MARVAK iftar geleneğini bozmadı

AHMET TOPRAK

İzmir Mardinliler Eğitim, Kültür, Dayanışma ve Kalkınma Vakfı’nın geleneksel iftar yemeğine yoğun katılım gerçekleşti. İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Vali Yardımcısı Aydın Memük, Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, Ege Bölgesi Erzurumlular Federasyonu Genel Başkanı Muzaffer Okumuş, İzmir Mardinliler Federasyonu Başkanı (İMAF) Başkanı Beşir Tunç, İzmir Mardinli Genç İşadamları Derneği Başkanı Erdal Ataklı, İzmir Valiliği Özel Kalemi Mekkiye Uludağ, mahalle muhtarları, MARVAK yönetim ve mütevelli heyeti üyeleri, çok sayıda bürokrat ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

Ezan ve iftar duası ile başlayan iftar yemeğinde misafirlere Mardin’in yöresel yemekleri ikram edildi. Büyük kazanlarda çok miktarda pişirilen Mardin’in yöresel yemeklerinden misafirler bol bol yediler.

VAKIF ÇALIŞMALARI ANLATILDI

İftar yemeğine müteakip Kur’an’ı Kerim okundu ve birlikte el açıp Allah’a dua edildi. Misafirlere selamlama konuşması yapan İzmir Mardinliler Eğitim Kültür Dayanışma ve Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Rasim Kahraman, yoğun programlarına rağmen zaman ayırıp iftar yemeğine katılan başta İzmir Valisi Erol Ayyıldız olmak üzere herkese teşekkür etti. Vakıf çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Kahraman, vakıf olarak her yıl çok sayıda ihtiyaç sahibi üniversitede okuyan öğrenciye burs verdiklerini, Ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım paketleri ve alışveriş fişi dağıttıklarını söyledi.

ÜYE SAYISI ARTIYOR

Vakıfla ilgili bilgiler veren Başkan Kahraman, İzmir Mardinliler Eğitim, Kültür, Dayanışma ve Kalkınma Vakfı adıyla 2012 yılında 73 kurucu üye ile kurdukları vakfın her geçen gün biraz daha büyüdüğünü ve buna bağlı olarak üye sayısının da arttığını belirterek vakıf üye sayısının 130’a ulaştığını söyledi. Yaptıkları güzel çalışmalar ve hazırladıkları projelerle gerek İzmir’de yaşayan Mardinlilerin gerekse tüm İzmirlilerin gönlünü fethetmeyi başardıklarını belirten vakıf başkanı Kahraman İzmirli hemşerilerimizin vakfa gösterdikleri ilgi ve teveccühün kendilerini mutlu ettiğini belitti.

FARKINDALIK OLUŞTURDULAR

Vakıf Başkanı Kahraman, vakıf tarafından hazırlayıp uygulamaya koydukları sosyal projelerle İzmir’in kalkınmasına katkı sunduklarını, birbirinden güzel projelerle toplumda bir farklılık ve farkındalık yarattıklarını belirtti. “Her şeyi devletten beklememek gerekir” diyen Vakıf Başkanı Kahraman sivil toplum kuruluşlarının devletin çalışmalarına destek ve katkı sunmalarının çok önemli olduğunu ve vakıf olarak bu konuda öncülük yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

SES GETİREN PROJE

Vakıf Başkanı Kahraman, “Ülkemizin geleceğini inşa edecek gençlerimizde şehitlerimizle ilgili milli bir şuurun geliştirilmesi, gençlerimizin şehit ve şehitlik kavramlarının anlam ve önemi ile ilgili bilgilerinin pekiştirilip zenginleştirilmesi amacıyla 18 Mart Şehitler Haftası çerçevesinde Karabağlar Kaymakamlığı ile “Şehitlerimiz” konulu bir projeyi hayata geçirdiklerini vurguladı. Vakıf Başkanı Kahraman, vakfın özgün bir çalışması olan bu projenin bu formatta Türkiye’de ilk kez yapıldığını belirterek toplumda ciddi bir ses getiren bu proje çalışmasına destek veren Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim dedi.

 

Çalışmaları devam eden “Mardin Tanıtım Günleri Projesi” hakkında bilgi veren Vakıf Başkanı Kahraman, “İzmir’de bir ilk olan bu projeye destek veren İzmir Valisi Sayın Erol Ayyıldız ile Mardin Valisi Mustafa Yaman başta olmak üzere herkese teşekkür ederim” dedi. Bu projeyi ekim 2017’de hayata geçireceklerini belirten Vakıf Başkanı Kahraman, ülkemizin kalkınması ve milletimizin refah seviyesinin yükselmesi için vakıf tüzüğü çerçevesindeki çalışmalarını sürekli olarak devam ettireceklerini söyledi.

Vakıf Başkanı Kahraman, Mardinli Araştırmacı, Yazar, Şair ve Eğitimci Ayten Başabaş Dirier’in Mardin ve İzmir ile ilgili hazırlayıp vakfımıza bağışladığı kitapların okuyucularla buluşması ile ilgili hazırladıkları proje çalışmalarının da devam ettiğini söyleyen vakıf başkanı, “Vakıf olarak yaptığımız kültürel çalışmalarımızla toplumda bir fark yarattık ve yaratmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

MUTLUYUZ UMUTLUYUZ

Başarı ancak ve ancak takım halinde çalışma ile elde edilebileceğini söyleyen Kahraman, İzmirli hemşerilerimize güzel hizmetler sunmayı kendilerine nasip eden Allah’a hamt ettiklerini, hazırlayacakları güzel projelerle hizmetlerine devam edeceklerini belirterek, “Mutluyuz, gururluyuz ve gelecekten umutluyuz” dedi. Vakıf çalışmalarının giderlerini vakıf üyeleri ve gönüllülerin katkıları ile sağladıklarını belirten Kahraman, önümüzdeki öğretim yılında burs verdikleri öğrenci sayısını attırmak için işadamlarının ve gönüllü kişilerin katkılarını beklediklerini söyledi.

ÇALIŞMALARA DEVAM

Vakıf Başkanı Kahraman, iftar yemeğine katılan misafirlere, vakıf yemeğinin hazırlanmasında katkı sunanlara ve vakıf çalışmalarına destek olan herkese teşekkür ederek, “Yönetim kurulu, vakıf mütevelli heyeti üyelerimiz ve gönül dostlarımızdan aldığımız destekle; devletimizin güçlenmesi, milletimizin kalkınması ve yeni Türkiye’nin inşasında vakıf olarak çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

VALİDEN DESTEK

Misafirlere selamlama konuşması yapan İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Mardinliler Eğitim, Kültür, Dayanışma ve Kalkınma Vakfı’nın düzenlediği iftar yemeğine katılmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek mübarek Ramazan ayının manevi zenginliklerinin bir ürünü olan bu iftar yemeğinin toplamda yardımlaşma, dayanışma, kaynaşmaya vesile olduğunu söyledi. Vali Ayyıldız, MARVAK’ın ihtiyaç sahibi öğrencilere verdikleri burs ve ihtiyaç sahibi kişilere sağladıkları yardımların çok önemli olduğunu ve bu anlamda kendilerinin de bu konuda gerekli destek ve katkıyı sunmaya hazır olduklarını söyledi. Vali Ayyıldız, vakıf tarafından yürütülen güzel çalışmalardan dolayı emeği geçenlere teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.