TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mardin’de kardeşlik kutlaması yapıldı

Protestanlığın 500. yıl dönümü Mardin’de düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Mardin Büyükşehir Belediyesine ait Dillerin ve Dinlerin ekibinin çaldığı şarkı ve türküler ise büyük beğeni topladı

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2017 08:04
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Mardin’de kardeşlik kutlaması yapıldı

ADNAN AVUKA / MARDİN

Protestanlığın 500. yıl dönümü Mardin’de muhteşem bir etkinlik ve konserle kutlandı. Mardin Protestan Kilisesi Papazı Ender Peker’in organize ettiği ve Mardin Büyükşehir Belediyesine ait olan “Dillerin ve Dinlerin Korosu” ile birçok kişi coşkulu bir gün yaşadı. Yay Grand Otel’in büyük konferans salonunda verilen konser; Mardin Artuklu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Şakir Öner Öztürk, AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, Mardin Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen ve birçok STK, oda başkanı ve halkın katılımı ile yapıldı. Burada bir konuşma yapan Süryani Metropoliti Saliba Özmen, “Bugün kutlanan Protestanlığın 500. yıl dönümü büyük anlam taşımaktadır. Bugün çok önemli bir gündür. Herkes için birlik, beraberlik ve kardeşlik önem taşımaktadır. Bugün hoşgörü günüdür bütün dünya bugünü kutluyor. Biz Türkiye’den herkese sesleniyoruz, kardeşçe yaşayalım, kardeşçe birbirimize kenetleyelim başka çıkar yol yoktur. İnsanlar birbirlerini sevmelidir. Allah hepimizin Allah’ıdır. Tanrı sevgiyi çok sever, barışı çok ister, yeter ki insanlar kardeşçe yaşasın” ifadelerini kullandı. Protestan Mardin Kilisesi Papazı Ender Peker ise yaptığı konuşmasında ilk defa böyle zengin ve dünyaca bilinen bir ABD ekibinin Mardin’e davet edildiğini ve bu ekibin sadece kardeşlik için geldiklerini söyledi.

TANRI TÜM DÜNYAYI SEVİYOR

Muğla’da yaşayan Postör Levent Kınran, yaptığı konuşmasında ise şöyle seslendi: “Medeniyetler beşiği Mardin’de dinimizin çok önemli bir gününde buradayız. Bundan tam 500 yıl önce, tarihi değiştiren çok önemli bir olay oldu. Berlin’e yakın Wittenberg şehrinde reform hareketi başladı. Aslında tarih boyunca, buna benzer küçük çaplı birçok hareket olmuştu. Fakat Martin Luther’in 500 yıl önce başlattığı reform akımı, bütün Avrupa’ya yayıldı ve bütün dünyayı kalıcı olarak değiştirdi. Bugün reformu hem anıyoruz hem de kutluyoruz. Peki nedir reform? Reformu tanımlayan birçok ilke vardır, ama bunlardan belki de en temeli şudur: ‘Sola Scriptura’, yani ‘Yalnızca Kutsal Kitap’.Reformun tek büyük hedefi Kutsal Kitap’a dönmektir. İsa Mesih sadece Hristiyanlara değil, bütün insanlığa geldi, çünkü Tanrı sadece bir grubu ya da bir zümreyi değil, her insanı seviyor. Tanrı bütün dünyayı seviyor. O’nun sevgisi ne cinsiyet, ne milliyet, ne ırk ne de renk ayrımı gözetiyor. Hepinizin katılımı çok değerlidir. Her birinize çok teşekkür ederiz.”

Mardin Büyükşehir Belediyesine ait Diller ve Dinler Korusu Şefi Seçkin Mataracı yönetiminde çalınan 5 dilden şarkı ve türküleri ile Kırklar Kilisesi’nin ilahı grubunun “Sevgi ve Hoşgörü Konseri” büyük alkışlar aldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.