TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mardin’de ders zili

Mardin’de 215 bin öğrenci ders başı yaptı. Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen eğitim ve öğretim yılı açılış törenine, Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Yaman, Eşi Avukat Gülseren Yaman, Ak Parti Milletvekilleri Orhan Miroğlu, Ceyda Bölünmez Çankırı ve 22.dönem Milletvekili Süleyman Bölünmez, Artuklu İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Şakir Öner Öztürk, Vali Yardımcısı Bahattin Çelik, Artuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şeyhmus Sümer, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve veliler katıldı

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2017 07:48
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Mardin’de ders zili

ADNAN AVUKA/MARDİN

İlk açılış 22.Dönem Milletvekili Süleyman Bölünmez’in annesinin adına yaptırdığı Hacı Suphiye Bölünmez İmam Hatip Ortaokulunda yapıldı. İkinci açılış töreni ise Selahattin Eyyubi İlkokulunda gerçekleştirildi. Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, il genelinde 1200 okulda 12 bin öğretmen ve 215 bin öğrenci ile eğitime başladıklarını söyledi.

Ak Parti Mardin Milletvekili, Ceyda Bölünmez Çankırı, Babası 22. dönem Mardin Milletvekili Süleyman Bölünmez ’in annesi Hacı Suphiye Bölünmez adına yaptırdığı okulda, eğitim ve öğretim yılı açılışına katılmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Öğrencilerin bilgi ve beceri düzeyleriyle toplumsal sorumluluklarının  geliştirilebileceğine vurgu yaparak, öğretmen ve velilerin de sevgi ve saygı noktasında örnek bir birliktelik sergilemelerini istedi.

AZİZ SANCAR UNUTULMADI

Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Mardin’den dünyanın en önemli ödülünü alan Aziz Sancar’ın aldığına dikkat çekerek, “Mardin’in Savur İlçesi’nde eğitim gören, Aziz Sancar kimya alanında dünyanın en büyük ödülünü aldı. O dönemlerde imkanlar kısıtlıydı. Bu topraklardan böyle ödülleri hedefleyen öğrencilerimiz olacak” dedi.

22. dönem Mardin Milletvekili Süleyman Bölünmez, aile adına bir vakıf kurarak eğitime ve hayır işlerine ağırlık vereceklerini söyledi. Bölünmez, “Bir vakıf kurup hem daha fazla okul yaptırmaya ve yaptırdığımız okulları bakım altında tutmaya hem de öğrencilerimize burs vermeye karar verdik. Ben iki kişiye gıpta ile bakıyorum Biri Rahmetli İzzet Baysal diğeri de Sayın Kadir Has. Bir gün onlar kadar eğitime katkı vermeyi ve eğitime destek vermeyi hedefliyorum” diye konuştu.

BİLGİ EVLERİ AÇACAĞIZ

Mardin Valisi ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Eşi Gülseren Yaman ve Kaymakam Adayı kızı Elif Nur Yaman ile birlikte törene katıldı. Okulların iyileştirilmesi için gayret gösterdiklerini söyledi. Yaz tatilinde okul bahçelerine 14 havuz yatırdıklarını, şubat ayında öğrencilerin  buz pateni yapma imkanı bulacaklarını söyledi. Vali Yaman,  “Kayyum uygulaması ile birlikte, bu ülkenin parasını bu ülkenin insanına harcamaya başladık. Öncelikle risk grubu insanlarımıza, gençlerimize, yaşlılarımıza dönük ve vatandaşımızın yaşamını kolaylaştıracak alanlara harcamaya başladık. Paralar artık dağa gitmiyor. Vatandaşın hizmetine gidiyor. Gençlik merkezlerini hizmete açacağız. Bilgi evleri açacağız. Gençlerimize burada, sinema, oyun, sanat atölyeleri ile buluşacak. Yazarlar, aydınlar, entelektüel kişileri getirip gençlerimizle buluşturacağız” şeklinde konuştu.

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman’ın talimatlarıyla  23 bin öğrenciye tişört, ihtiyacı olan ailelere de kırtasiye çantası dağıtıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.