TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Liseli gençler Atatürk’ü konuşacak

Türk Liseliler Birliği, “Atatürkçülük Okulu” düzenliyor. Konuyla ilgili İzmir İl Örgütü çalışmaları tamamladı. Etkinlik yarın saat 12.00’de İzmir Sanat Oditoryum Salonu’nda başlayacak

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2018 07:16
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Liseli gençler Atatürk’ü konuşacak

ONURHAN ALPAGUT / ÖZEL HABER

Türkiye Liseliler Birliği (TLB), yarıyıl tatilini Türkiye’de Atatürkçülük Okulu düzenleyerek değerlendiriyor. Etkinliğin İzmir’de ki çalışmaları tamamlandı. Yarın saat 12.00’de Fuar Alanı İzmir Sanat Oditoryum Salonu’nda başlıyor. Atatürkçülük Okulu’nda iki oturumda “Atatürkçülük nedir?” ve “Atatürk ve Teşkilatçılık” konuları konuşulacak. Bu etkinliği düzenlemelerindeki temel amacı şu sözlerle açıklayan TLB İzmir İl Başkanı Ali Özgür, “Müfredatımızda yer edinen bilgiler çerçevesinde öğrencilerimizin Atatürk’ün sadece Anne, babası ve onun hakkında kısa bilgiler edinecek olmasına karşı böyle alternatif sistemi devreye sokmak istedik” dedi.

ONLAR HERŞEYİN FARKINDA

Türkiye Liseliler Birliği İzmir İl Sorumlusu Ali Erdem Köz, etkinliğin ön çalışmalarını anlattı. Köz, “Türkiye’nin dört bir yanında bu okulları düzenliyoruz. Başta Muğla, Denizli olmak üzere çeşitli illerimizde başladık. İstanbul’da tamamladık. Sıra İzmir’de. Etkinliğin hazırlıklarını hem sahada hem içeride bitirdik. Ciddi bir katılım bekliyoruz. Öğrencilerimiz Atatürkçülüğün farkında. Siz her ne kadar onu eğitim sisteminden kaldırmaya çalışsanız da… Gençlerimiz yine Atatürk’e koşuyor” dedi.

BİR TEPKİ OLARAK DOĞDU

Türkiye Liseliler Birliği İzmir İl Başkanı Ali Özgür, bu anlamlı okulu düzenlemelerindeki temel amacı şu şekilde açıkladı: “Dönem başında Milli Eğitim Bakanlığı müfredatta Atatürk konularını aza indirgedi. Bizde buna tepkimizi bu şekilde koyduk. Müfredatımızda yer edinen bilgiler çerçevesinde öğrencilerimizin Atatürk’ün sadece Anne, babası ve onun hakkında kısa bilgiler edinecek olmasına karşı böyle alternatif sistemi devreye sokmak istedik. Ankara’da yaptığımız basın açıklaması ile bunu duyurduk. Etkinlik iki oturumdan oluşacak. Birinci oturumda ‘Atatürk ve Teşkilatçılık’ konuşulacakken, ikinci oturumda ‘Günümüzde Atatürkçülük’ anlatılacak. Oldukça yararlı bir eğitim olacak. Bugün Mehmetçik, Amerika’nın piyonları ile savaş içerisindeyken, burada bize düşen görevler neler? Bunları konuşacağız. Neden Atatürk’ün etrafında buluşmalıyız? Bunu anlatacağız. Atatürk’ün etrafında toplanan bu gençlik, önümüzdeki süreçte ülke yönetiminde söz sahibi olacak gençlik.”

EN BÜYÜK LİSE TEŞKİLATLANMASI

TLB’nin Türkiye’nin büyük lise teşkilatlanması olduğuna dikkat çeken Ali Erdem Köz, “Potansiyelimiz oldukça yüksek. Gündemden asla kopmuyoruz. Apolitiklileşletirilmeye çalışılan gençliğe karşılık biz bu gençliğin bu şekilde olmadığını iddia ediyoruz. Atatürk konuları müfredattan azaltılıyor ve liseliler hemen bunun karşısında duruyor. Tokat’ta gerici bir adamın ismi bir liseye veriliyor ve anında TLB buna müdahale ediyor. Okulun ismi anında değişiyor. Yani gündeme anında dahil olan ve gündem içerisinde söz sahibi olan bir gençlik. Gündemden asla kopuk değil. Mehmetçiğin bir adım arkasında ve önümüzdeki süreçte Türkiye’de söz sahibi olacak kuşağın bizim kuşağımız olduğunu iddia eden bir yapı” dedi.

DAİMA GÜNDEMİN İÇERİSİNDE

İzmir teşkilatı olarak yaklaşık 100 üye ile her koşulda gündemin içerisinde yer aldıklarını belirten Köz, “Mesele sadece Atatürkçü olmak değil. Aynı zamanda sorgulayan, araştıran ve önüne üretmek için bir şey konulduğunda başarı ortaya koyabilen gençlik yaratmak. TLB olarak, dergi çıkarıyoruz. Ve ben iddia ediyorum ki bu dergi; birçok akademik dergiden çok daha donanımlı ve daha ileride. Bizim en önemli meselemiz; “Atatürk gibi olmak”. Bu sebeple ‘Atatürkçülük Okulu’nu düzenliyoruz. Atatürk olmak nedir? Nasıl bugün Atatürk olunur? Bugün Atatürk gibi görev başındayız. Mustafa Kemal Atatürk’ün askerleriyiz. Hepimiz yeri geldiğinde militanlaşan, yeri geldiğinde de bilimi ve laikliği savunan gençliğiz” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.