TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Köy enstitülerine vefa

Kızılçullu Köy Enstitüsü’nün ruhunu yaşatmak isteyen Buca Belediyesi, İsmail Hakkı Tonguç ve Hasan Ali Yücel’in heykellerini yaptırarak, Buca’ya armağan etti

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2018 07:23
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Köy enstitülerine vefa

Ege Bölgesine ve tüm ülkeye 1937-1952 yılları arasında damgasını vuran, yüzlerce sağlıkçı ve öğretmen yetiştiren Kızılçullu Köy Enstitüsü’nün ruhunu yaşatmak isteyen Buca Belediyesi, heykeltraş Ömer Orcenar’a İsmail Hakkı Tonguç ve Hasan Ali Yücel’in heykellerini yaptırarak, Buca’ya armağan etti. Orgeneral Vecihi Akın Parkı’nda düzenlenen açılış törenine Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’nın yanı sıra 9 Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ercan Akpınar, Yeni Nesil Köy Enstitüleri Derneği Başkanı Prof.Dr. Kemal Kocabaş, CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ, CHP Kadın ve Gençlik Kolları yöneticileri, Buca Belediyesi Meclis Üyeleri, Buca Belediyesi Kent Konseyi Yöneticileri, Muhtarlar Derneği Başkanı Serkan Dağdelen ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İMKANLARIMIZI SEFERBER EDİYORUZ

Başkan Piriştina açılış töreninde yaptığı konuşmada, Köy Enstitülerini hatırlayan herkesin kapatılması nedeniyle içinin sızladığını dile getirerek, “O gün atılan temellere o gün ortaya konan yöntemlere inanarak şimdi en azından kendi ilçemizde tüm imkanlarımızı seferber ederek eğitim ataklarımızı yapıyoruz. 3 yaşından alıp üniversiteyi bitirene kadar çocuklarımızın eğitimlerine destek oluyor, biraz tarımla, biraz müzikle, biraz sporla onları buluşturuyor, ücretsiz kurslar düzenliyoruz. Buca’da Köy Enstitüleri’nin ruhunu yaşatmaya çalışıyoruz” dedi.

EĞİTİM SİSTEMİ NİTELİĞİNİ KAYBETTİ

Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Başkanı Prof.Dr. Kemal Kocabaş ise, “Türk Eğitim sistemi niteliğini kaybetti, nitelikli öğretmen yetişmiyor, adaletsizlik, eşitsizlik üretiliyor artık. Bu koşullarda biz Köy Enstitülerini anmaya devam edeceğiz. Bu heykeli bize kazandırdığı için Levent Piriştina’ya çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Kızılçullu Köy Enstitüsü’nün son dönem öğrencilerinden, emekli öğretmen 81 yaşındaki Sermin Kuyucaklı da onur konuğu olarak açılış törenine katıldı. Törende yaptığı konuşmada heyecanını gizleyemeyen Kuyucaklı, “Ben Kızılçullu’yu çok seviyorum. Hala okulumu arıyorum. Buradan geçerken muhakkak okuluma bakıyorum ve bilhassa o büyük saati gördüğümde çok mutlu oluyorum” diye konuştu. İHA/İZMİR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.