TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kütüphaneden müzik fışkıracak

İzmir Müzisyenler Derneği tarafından kurulacak olan müzik kütüphanesi ve arşivi, bağış bekliyor. Dernek, hem birçok müzik severe müzik yapma imkanı sağlıyor hem köy okullarına müzik atölyesi açıyor hem de oyuncak köprüsü kurarak çocukları gülümsetiyor

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2017 07:37
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kütüphaneden  müzik fışkıracak

SULTAN GÜMÜŞ

 

İzmir Müzisyenler Derneği tarafından müzik, kitap ve dergileri, nota kitapları inceleme ve analizler, araştırma ve tezler, metotlar, müzik teorisi ve tarihi, müzik enstrümanları, müzik teknolojileri ile ilgili yayınlar, gramafon ve taş plaklardan oluşturulacak kütüphane için bağış ve katkı bekleniyor.

Küçük atölyesinde yıllardır aktif olarak çalışmalarda bulunan dernek, müziğe ilgi duyan kişilere müzik yapma imkanı sağladığı gibi daha birçok etkinliğe de imza atıyor.

OYUNCAK KÖPRÜSÜ

Dernek gönüllüleri tarafından sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirilerek halka açık konserler verildi. Atölyede el emeği yapılan oyuncaklar ‘Oyuncak Köprüsü’ projesiyle doğuda yer alan köy okullarına ve mülteci çocuklara hediye edildi. Batman’ın Kozluk köyüne, şehit Aybüke Yalçın’ın okuluna gidilerek öğrencileri için müzik odası kuruldu. Müzik odasında yer alan enstrümanlar ise İzmir’deki bağışçılar tarafından toplanarak köye getirilmişti. Yakın bir zamanda aynı okula müzik kütüphanesi kuracaklarını da belirten dernek gönüllüleri, köye kütüphaneyi kurmadan önce kendi atölyelerine müzik kütüphanesi kurma kararı aldı.

YÜZLERCE AYBÜKE, ALİ, AYŞE…

Ancak bu kütüphanede sadece müzik kitapları yer almayacak. Kütüphane daha geniş kapsamlı düşünülmüş, içerisinde müziğe dair yazılan tezlerden tutun da gramafon ve taş plaka kadar birçok şey olacak. Müziğe ilgi duyan herkesi hedef kitle olarak seçen İzmir Müzisyenler Derneği, müzikseverlerin çoksesli batı müziği ve çağdaş müziğine de ilgi duymalarına hizmet edecek. Ağırlıklı olarak klasik müzik olmak üzere, caz, blues, dünya müzikleri, Türk sanat müziği ve Türk halk müziği üzerine kitap, CD, notalar ve dergilerin de yer alacağı kütüphane arşiv görevini de üstlenecek.

Kütüphanenin en önemli bölümlerinden biri olacak olan Çağdaş Türk Besteciler Arşivi’ni zenginleştirmek amacıyla bazı usta bestecilerin notalarının dijitalleştirilmesi planlanıyor.

“Silahların, çatışmaların ve bombaların sustuğu, her coğrafyasında sevgi ve dostluğun, barış ve kardeşliğin çiçeklendiği bir ülke özlemimizle Aybüke öğretmenimiz şahsında yitirilen tüm canların anısını yaşatmak insani ve vicdani sorumluluğumuzdur” diyen dernek gönüllüleri aynı kütüphane çalışmasını yakın bir zamanda Batman’da da yapacaklarını şu sözlerle belirttiler: “Batman’a bahar getirmeye giden birçok cemreden biriydi. Şarkılar söyledi, türküler söyledi; bir müzik öğretmeni olarak ümitler besteledi. O’nun anısına kurulacak müzik odası ve kütüphane’de yine onlarca yüzlerce, Aybüke, Ali, Ayşe yeşereceğini ümit ederek bizlere de görev düşer, onlara ulaşabildiğimiz kadar varız.”

“Umutlarını, gülüşlerini, ezgilerini çocukların ellerinde yeniden büyütmek ve canlandırmaktır kaygımız” diyen gönüllüler, Yaşam Haklarını Destekleme Derneği ve İzmir Müzisyenler Derneği olarak bu çalışmada duyarlı insanların desteğine ihtiyaçları olduklarını belirtti. Dernek, kütüphanenin ve arşivin oluşturulması için birçok kitleye hitap ederek yer alacak olan kitap, yayın, dergi, tez ve belirtilen diğer eşyalar için yardım bekliyor. Derneğin sayfasında yaptığı kısa duyuru ise şöyle: “Sevgili Arkadaşlar. Sizlerden ricamız var. İmkanı olan dostlarımızın derneğimize kurmak istediğimiz kütüphane ve müzik arşivi için birer kitap hediye etmesini ya da çevrenizden müzik kitapları toplamanızı rica ediyoruz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.