TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kutlamaların ikinci adresi Kültürpark’tı

İzmir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının ikinci adresi Fuar Alanı içerisindeki Kültürpark Otopark Üstü Çim Alanı’ydı. Binlerce insanın katılım gösterdiği etkinliklerde, İzmirli vatandaşlar unutulmaz bir gün geçirdi

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2018 06:31
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kutlamaların ikinci adresi Kültürpark’tı

YUSUF ÇAĞIRTEKİN

İzmirli vatandaşlar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı doyasıya yaşadı. Sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan etkinliklerin ardından, kutlamaların devam ettiği ikinci adres Fuar alanı içerisindeki Kültürpark Otopark Üstü Çim Alanı’ydı. Binlerce İzmirlinin katıldığı organizasyonda, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tertip ettiği eğlenceler ile coşkulu bir 23 Nisan geçirmiş oldu. Saat 13.00’da başlayan organizasyonda ilk olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklardan oluşan Mahalle Orkestrası küçük bir konser verdi. Konserin ardından kutlamalara katılan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, çocuklarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

“BAYRAĞI ÇOCUKLARA TESLİM EDECEĞİZ”

Organizasyonda yaptığı konuşmayla herkesin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Bugün 23 Nisan. Tam 98 yıl önce ulu önderimizin başkanlığında Erzurum ve Sivas Kongrelerinden sonra Ankara’ya gidip Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açmıştı. Bu meclis ülkeyi kurtaran meclis, bu meclis Kurtuluş Savaşı’nı yöneten meclis, bu meclis Gazi Meclis. Dünyada hiçbir lider çocuklara bayram armağan etmemiştir. Sadece Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan’ı yani ulusun doğuşunu, meclisin doğuşunu, demokrasinin doğuşunu, çocuklara yani geleceğimize emanet etmiştir. Hep birlikte Atamızın izinden yürüyüp, ona layık olmaya çalışacağız. Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet korumak zorundayız. Onun devrimlerini, eserlerini korumak zorundayız. Ulu önderimizin bize ve çocuklara emanet ettiği bu ülkede bugün bizler varız. Yarın bayrağı çocuklarımıza, gençlerimize emanet edeceğiz. Onları ne kadar iyi yetiştirirsek, ne kadar ülkeye layık çocuklar olarak yetiştirirsek, geleceğimiz o kadar garanti olacak, geleceğimiz o kadar aydınlık olacak, geleceğimiz o kadar mutlu olacaktır. Bütün karanlıklara karşı, biz çocuklarımızla, gençlerimizle ve ulu önderimizin yetiştirdiği, onun verdiği eğitimle dimdik ayakta durup, Cumhuriyetimizi koruyacağız. Demokrasimizi koruyacağız” ifadelerini kullandı.

Aziz Kocaoğlu’nun konuşmasının ardından organizasyon İzmir Büyükşehir Belediyesi Dans ve Ritim Gösterisi, Bale gösterisi, Çiğli Çocuk ve Gençlik Merkezi İşaret Dili Topluluğu’na ait Engelsiz Koro konseri, İzmir’in Çocukları adıyla bir araya gelen 18 farklı İzmirli Rock Grubu, birbirinden güzel Barış Manço şarkıları söyleyerek İzmirli vatandaşlara unutulmaz bir gün yaşattı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.