TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kurumuş ağaçları ev eşyasına dönüştürüyor

Seferihisar’da yaşayan 55 yaşındaki Kenan Türkkan, kendi zeytin bahçesindeki kurumuş ağaçları yakmak yerine onları birer ev eşyasına dönüştürüyor

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2017 07:35
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kurumuş ağaçları ev eşyasına dönüştürüyor

E. ÇAĞLA GENİŞ-ÖZEL HABER

Yaklaşık 2 yıl önce İzmir’in ‘sakin şehri’ Seferihisar’a yerleşen 55 yaşındaki Kenan Türkkan, kurumuş ağaç ve köklerine yeniden hayat veriyor. Çocukluğundan bu yana ahşap ürünlere ilgisi olduğunu ve eski bir mobilya ustası olduğunu söyleyen Türkkan, kendi zeytin bahçesindeki kurumuş ağaçları yakmak yerine onları emekle tekrar canlandırarak; masa, sandalye, sunum tabağı, kuş evi, abajur gibi çeşitli ev eşyası ve objelere dönüştürüyor.  Ağaçlara ve köklerine yeniden hayat veren Türkkan, kişilerin isteklerine göre tasarımlar da yapıyor.

KURUMUŞ AĞAÇLAR EVİNİZİ SÜSLÜYOR

Yaşam alanlarında kullanılan masa, sandalye, abajur ve sunum tabaklarına kadar her şeyi ağaç ve köklerini kullanarak yapabildiğini belirten Türkkan, “İnsanlarda doğaya dönüş hareketi başladı. Niye o zaman biz güzel olan doğayı insanların beğenisine böyle sunmayalım? Ben bunları hiçbir zaman yaşayan ağaçlardan temin etmiyorum. Tamamen yaşamı bitmiş atıl durumda olan ağaç ve köklerini yakmak yerine onlara hayat veriyorum. Üzerlerine resim de yaparak bu şekilde değerlendiriyorum. İnsanlar oldukça ilgili. Fiyatlar biraz yüksek gelebiliyor ama işçiliği çok yüksek. Metal gibi işliyoruz biz bunları. Seferihisar Ulamış’ta atölyem var. Sığacık’ta her pazar günü ürünlerimizi satıyoruz. Doğal ahşaba her türlü şekli verebiliyorum. Benim işim aslında mobilyacılık ama artık sadece bunları yapıyorum. Doğa o kadar müthiş ki; size sonsuz görsellik ve güzellik sunuyor. Tabii görmeyi bilmeniz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.