TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kültürlerini yaşatıyorlar

İzmir’in Bergama İlçesi’nde yaşayan kadınlar, Bergama’nın tarihi Kale Mahallesi’ndeki kendi kültürlerine göre hazırladıkları evde, asırlık Yörük kültür geleneklerini yaşatıyor

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2017 07:05
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kültürlerini yaşatıyorlar

Yörüklerin örf ve adetlerini yaşatmak ve genç nesillere aktarmak amacıyla kurulan Bergama Yörük Kadınları Derneği, ilçe genelinde geleneklerini de yaşatmaya çalışıyor. Bergama’nın tarihi Kale Mahallesi’nde, asırlık Yörük kültür geleneğini yaşatmak isteyen kadınlar, akşamları kültürlerine göre düzenlenen evde bir araya geliyor. Sazlar eşliğinde türkülerini söyleyen kadınlar, aynı zamanda kendilerine özgü oyunlarını sergiliyor. Kadınların bu etkinliğine ise zaman zaman İzmir'in diğer kentlerinden de katılım sağlanıyor.

Dernek Başkanı Şengül Yalçın Ataş, Yörük evini kültürlerine göre düzenlediklerini ifade etti. Ataş, “Çok Mutluyum. Topladığımız, biriktirdiğimiz eski kanaviçelerden, eski elbise ve yemenilerimizden günümüz gençlerine bir şeyler bırakmak amacıyla yola çıktık. Çağrılan, ünlenen yerlere gidiyoruz; hem Bergama’yı, hem de kültürümüzü tanıtmak amacıyla. Bergama Yörük Kadınları Derneği olarak davet edildiğimiz yerlere giderken 50 yıllık gelinliklerimizi giyip, yemenilerimizi takıp gidiyoruz. Bergama Yörük Kadınları Derneği olarak şölenlere katılıyoruz. Gittiğimiz şölenlerde Bergama Yörük Kadınları olarak oyunlarımızı oynuyoruz, türkülerimiz var. Bergama türkülerimizi söylüyoruz. Dernek olarak tüm kostümlerimizi kendimiz dikiyoruz. Araştırmalarımız neticesinde bulduğumuz kostümleri de onarıp Derneğimizde kayıt altına alıp sandıklarda muhafaza ediyoruz” dedi. (İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.