TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kuaförler festivalde buluştu

I. Hair Make-Up Festivali Kültür Park İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde düzenlendi. Festivalde birbirinden ilginç saç ve makyaj eserleri mesleğinde uzman kuaförler tarafından sergilenerek büyük beğeni topladı

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2017 08:22
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kuaförler festivalde buluştu

NİLGÜN TAZE

İzmir’de ilki gerçekleştirilen I. Hair Make-Up Festivali Kültür Park İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde yapıldı. Birbirinden ilginç saç ve makyaj tasarımlarının sunulduğu festivale İzmir Kuaförler Manikürcüler Güzellik Salonu İşletmecileri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sezai Apaydın, Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu Başkanı Bayram Karakaş, İzmir Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, ZFC Kozmetik Genel Müdürü Ziya Dursun, çok sayıda kuaför ve makyöz katıldı.

GELENEKSELLEŞECEK

İzmir Kuaförler Manikürcüler Güzellik Salonu İşletmecileri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sezai Apaydın, “İzmir’de ilkini gerçekleştirdiğimiz bu festivali ilk etapta geleneksel hale getirerek ardından uluslararası bir festival haline getirmeyi amaçlıyoruz. Bu etkinliğin mesleğimize heyecan katacağını ve sanatçı arkadaşlarımıza ilham kaynağı olacağını umut ediyorum. Sahnede sunulan profesyonel anlamda tasarlanmış saç tasarımları ve makyajlar meslektaşlarımız arasında da birbirine güzel bir örnek teşkil edecek” dedi.

GÜZELLİK SAHNELENDİ

Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen katılımcılara festivalde çeşitli hediyeler ve ödüller verildiğini açıklayan Apaydın, “Hazırladığımız bu tür etkinliklere katılımın yüksek olmasının mesleğimizin tanıtımı ve ilginin artmasında önemli bir etken olacağına inanıyorum. Bu nedenle ilkini gerçekleştirdiğimiz festivalimize meslektaşlarımızdan büyük ilgi gördük. Bu ilgi bizim için çok büyük bir mutluluk oldu. Yaklaşık 20 meslektaşımız tasarladıkları saç ve makyajları katılımcılara sergileyerek yeteneklerini ortaya koyacaklar” açıklamasını yaptı.

“BİRLİK İÇİNDEYİZ”

İzmir Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, hayatın her alanında ve her an esnaflarla iletişim halinde yaşandığını ifade ederek şunları söyledi:  “Bugün güzel bir pazar günü.  Bu buluşmamıza vesile organize edenlere teşekkür ediyorum. Festivalimizi bir başlangıç olarak kabul ediyorum çünkü ilerleyen yıllarda festivalimiz geleneksel bir hale getirilecek. İlerleyen yıllarda İzmir’de çok daha güzel etkinlikler yapılacağını düşündüğümüz için festivalimizde hem saç hem de makyaja verildi. Bilgi çağındayız ve bilgi olmadan hiçbir şey olmuyor. Biz bunun farkında olmakla kalmayıp aynı zamanda bilgiyi kullanmayı öğretiyoruz.”

“GURUR DUYUYORUM”

Mutlu, esnaf ve sanatkarların hayatın her bölümünde var olan kişiler olduğunu açıklayarak, “Sabahları sıcak ekmek çıkartan fırıncıdır, işine gitmek için taksi, dolmuş kullananlar şoförleri kullanır. Berbere gittiğinizde, elbisenizi diktirdiğinizde, bir çay ocağınızda çayınızı yudumlarken esnaflarla hayatınızı paylaşmış olursunuz. Esnafların yaptığı bu kutsi iş kentlerle ve dünya ile paylaşılıyor. Güzellik ve kuaför işletmeciliğini yapanlar benim için çok şanslılar çünkü size gelen insanlar kendilerinden ve yaptığınız işten mutluluk duyarak ayrılıyorlar. İnsanları güzelleştiriyor, müşterilerinizle sohbet ederek anları rahatlatıyor ve kurduğumuz etkileşimle hayatı paylaşıyorsunuz. Sizlerle gurur duyuyor ve övünüyorum. Yaptığımız her işte birlik ve beraberliğimiz var” şeklinde konuştu.

BÜROKRASİ YAVAŞ İLERLİYOR

Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu Başkanı Bayram Karakaş ise, “Türk kuaför ve makyözlerinin tanıtımını gerçekleştirmek için bu festivalin düzenlenmiş olması onur verici.  Çıraklar kanunun değişmesinde fiilen yer aldık. Aynı zamanda meslek liselerindeki bazı müfredatın değiştirilmesi için de çalışıyoruz. Türkiye de bürokrasi çok yavaş ilerliyor. Bizler sizlerin bize yüklediği misyonla oda, birlik, federasyon ve konfederasyon çalışmalarımıza hız vereceğiz. Erkek berberlerinin şov takımına, bayan kuaförlerimize çok teşekkür ediyor ve bu festivalin herkese hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.