TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Kırılganlık” sergisi açıldı

Seramik sanatçısı Ömür Tokgöz, “Kırılganlık” adlı seramik ve porselen sergisini Alsancak’taki Galeri A Güncel Sanat Merkezi’nde açtı

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2018 06:28
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Kırılganlık” sergisi açıldı

ALİ TAYDAŞ

Seramik sanatçısı Ömür Tokgöz, ‘Kırılganlık’ adlı seramik ve porselen sergisini Alsancak’taki Galeri A Güncel Sanat Merkezi’nde açtı. 11 uluslararası ödülü bulunan ve 30’un üzerinde karma sergiye katılan Tokgöz, ‘Kırılganlık’ta 200’den fazla porselen objesini farklı ses ve ışık tasarımıyla sunuyor.

Profesyonel tekstil üretim dünyasını bıraktıktan sonra seramik porselen dünyasındaki serüvenine başladığını belirten Ömür Tokgöz, “Atölyemde birçok deneme-yanılma ve beğenmeyip kırdığım çanak porselenden sonra bu sergi meydana geldi. 22 Mart’a kadar devam edecek olan sergime, bütün sanatseverleri bekliyorum” dedi.

İÇ DÜNYASINDA KARŞILIK

‘Kırılganlık’ kelimesinin kendisindeki karşılığını şu şekilde aktaran Tokgöz,” Kolay tüketilebilir olanın karşısına, kolay tüketilmeyecek nesneler ile çıkma isteği, insanın sevdiği her şeye sonsuza kadar sahip olma arzusu, kolay kırılabilir nesne karşısında, ona biçtiği değer ve bu değerin kendi iç sorgulamasında oluşturduğu karşılık.”

Ömür Tokgöz kimdir?

1988 yılında Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 2003 yılına kadar tekstil mühendisi olarak çalıştı. O yıl Mehmet Tüzüm Kızılcan Seramik Stüdyosunda çalışmaya başladı. 2006 yılında kendi stüdyosunu kurdu. Deneysel çalışmalarını sürdürüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.