TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kredi notu çıkışı

İzmir Büyükşehir Belediyesinin uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarına 1 milyon 300 bin lira ödediğini belirten AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, “Notlar gurur verici ancak bu notlar yetmiyor” dedi

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2017 07:18
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kredi notu çıkışı

E. ÇAĞLA GENİŞ

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısının beşinci birleşimi, Başkan Vekili Sırrı Aydoğan idaresinde gerçekleştirildi. Oturumun dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, Moody’s tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesine verilen AAA notuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. İzmir Büyükşehir Belediyesinin 10 yıllık süreçte uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarına 1 milyon 300 bin lira ödediğini ifade eden Doğan, Büyükşehir’in verdiği hizmetleri eleştirdi. Doğan, “Alınan notlar gurur verici ancak sadece bu notlar yetmiyor. Kredi notu başka, sokaklardaki gerçekler başka. Bizim için önemli olan para ile alınan kredi notu değil” diye konuştu.

“NOTLAR YETMİYOR”

Moody’s tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesine verilen AAA notuyla ilgili eleştiride bulunan AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarına ödediği paralarla ilgili bir çalışma yaptım. 2016’da 187 bin 55 lira, 2017 yılında ise 220 bin lira para ödenmiş. Dağıtılan bütçe kitapçıklarında ise 2018 yılı ile ilgili olarak söz konusu kurumlara 330 bin lira para ödeneceğini görüyoruz. Karşınızda 10 yılda yaklaşık 1 milyon 300 bin liralık harcama kalemi söz konusu. Alınan notlar gurur verici ancak sadece bu notlar yetmiyor. Notların dışında bambaşka bir gerçek var. Kredi notu başka sokakların gerçeği başka. Önemli olan İzmirlilerin hangi notu verdiği” dedi.

Doğan’ın sözleri üzerine Aydoğan, “Bundan sonra sana dakika vereceğim öyle konuşacaksın” diyerek araya girdi. Doğan ise, “Bana talimat veremezsiniz ben grup başkanvekiliyim. Bunları söylemek yanlış mı? Bunu burada konuşmayıp Kanarya Sevenler Derneği’nde mi konuşacağız?” dedi. Bunun üzerine Aydoğan, “İpe sapa gelmez şeyler söylemeyeceksin. Sadece işin meclisi karıştırmak. 4 milyonluk bir kenti yönetiyoruz biz. Neden hükümete vermediler AAA? O da para veriyor” diye sordu.

“SOKAKTAKİ GERÇEKLER VAR”

Ulaşım kartları, kent içi trafik, otopark ve altyapı sorunları üzerinden Büyükşehir’i eleştiren Doğan, “Bir yanda notlar var bir yanda gündeme getirilmeyen işler... Bu kentin yüksek notlarının yanında sokaktaki gerçekler de var. 14 yılık süreç içinde sadece 4 otopark yapıldı. Otopark fonu hesabında 50 milyon yatarken bu para otopark yapımında kullanılmıyor. 14 kere otoparka zam yapıldı. Halen bu kentin ilçelerinde birçok kanal ve altyapısı olmayan ilçeler var. Projeler bitmiyor. 8 yıldır projesi hazır olan opera binası hala ihale edilemedi. 20 elektrikli otobüsü anca aldınız. Bizim için önemli olan para ile alınan kredi notu değil. Hizmet üretmiş, sokaktaki vatandaşını mutlu etmiş ama kredi notu düşük olan öyle belediyeler gördük ki!” açıklamasında bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ise, “Bunda cevap verecek bir şey yok” meclis oturumunu sona erdirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.