TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kocaoğlu’ndan adaylık açıklaması

Rotary 2440. Bölge Toplantısı’nda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Seçime 6 ay kala açıklayacağım. Yeniden aday olmayı düşünürsem; bu Harmandalı’ndaki çöplüğü halledemediğim için olacak” dedi

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2017 07:28
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kocaoğlu’ndan adaylık açıklaması

E. ÇAĞLA GENİŞ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu’nun Konak Rotary Kulübü ev sahipliğinde düzenlemiş olduğu ortak toplantının konuğu oldu. Ege Palas Oteli’nde gerçekleşen toplantıya; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu 2017-2018 Dönem Başkanı Lütfi Demir, Sivil Toplum Kuruluşları ve Resmi Daireler Komite Başkanı Erdoğan Tözge, Konak Rotary Kulübü Başkanı Levent Bilgili, 2440. Bölge Geçmiş Dönem Federasyon Başkanı Güneş Ertaş ile bölgeye bağlı kulüp temsilcileri katıldı.

Etkinlikte katılımcıların sorularını yanıtlayan Kocaoğlu, 2019 yerel seçimlerinde yeniden aday olup olmayacağı konusunda, “Aday olup olmayacağımı seçime 6 ay kala açıklayacağım. Yeniden aday olmayı düşünürsem; bu Harmandalı’ndaki çöplüğü halledemediğim için olacak” şeklinde yanıt verdi.

“BELEDİYECİLİĞE YENİ BAKIŞ GETİRDİK”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 13,5 yıldır aklın ve bilimin rehberliğinde, katılımcı bir yönetim anlayışı ile kenti yönettiklerini belirterek, “Bizim Türkiye belediyeciliğine getirdiğimiz bir yeni bakış var. Bugüne kadar belediyeler kanunda yazılı olan sorunları verilen görevleri çözmek üzere belediye başkanlığı yaparlar ve kentin kalkınmasını merkezi hükümetlere bırakırlardı. Bizim birinci bakış açımızı biz kentin kalkınmasından bütün sektörlerde belediyenin sorumlu olduğunu belediyenin kaynak ayırması gerektiğini düşündük ve bütün projelerimizi buna göre her yaptığımız işin bu kentin kalkınmasına ne katkısı var sorusuna cevap aramaya çalışarak karar verdik” dedi.

“TRAFİK SIKINTISI GETİRMEYECEK”

Konuşmasının ardından katılımcıların soruları yanıtlayan Başkan Kocaoğlu, tramvay çalışmaları nedeniyle yaşanan trafik sorununa yönelik şikayetleri dinledi. Tramvayın yılbaşından itibaren çalışmaya başlayacağını belirten Başkan Kocaoğlu, “Avrupalılar kentlerinin altını metro ağlarıyla örerken biz otobüs filoları kurduk. Şimdi raylı sisteme yöneliyoruz. Yaptığımız raylı sistem yatırımları İzmir’in kurtuluşu olacaktır. Tramvay İzmir, Konak ve Alsancak’ın kurtuluşu olacaktır. Bugün öyle görülmüyor. Bir taraftan yoldaki çalışmalar diğer taraftan bol miktarda olumsuz konuşmalar herkesin kafasını karıştırıyor. Tramvayı birlikte yaşayıp göreceğiz. Trafik sıkıntısı getirmeyecek. Sadece kent merkezinde Şair Eşref Bulvarı’nda ve Cumhuriyet Caddesi’nin kısa bölümünde trafikle örtüşüyor. Diğer yerlerde kendine ayrılmış yoldan gidiyor. Tramvayın bitmesi ve yaşama geçmesi ile o trafiğin nasıl rahatlayacağını göreceksiniz. Ne yaparsak yapalım bir İstanbul olamayız. Bizim boğazımız yok körfezimiz var. Ne yaparsak yapalım çok büyük oranda deniz ulaşımını artıramayacağımız bir realitedir” ifadelerini kullandı.

“İNATLA YAPACAĞIZ”

Kocaoğlu, Mavişehir Opera Binası’nın yapımı konusundaki soruya ise, “Opera binasını iki defa ihaleye çıkardık. Kamu İhale Kurulu (KİK) tarafından iki defa bozuldu ihalemiz. Son ihalede de bir gerekçe söz konusu değil. Mahkeme sonuçlandığında tekrar ihaleye çıkacağız. Projeleri çizdirdik. İnşaatı yerli firma yapıyor. Biz inatla, sabırla opera binasını da yapacağız” yanıtını verdi.

Katılımcıların birinin İzmir’in kentsel dönüşüm alanında diğer şehirlerin gerisinde olduğunu söylemesi üzerine Kocaoğlu, şunları söyledi: “Kentsel dönüşüm değil onlar. Kentsel dönüşümün tarifini yapıp kim ileri kim geri bakalım. Her hangi bir arsayı TOKİ’ye verip oraya imar yapıp bina yapmak kentsel dönüşüm değil. Eski binayı yıkıp yerine yeni bina yapmak da kentsel dönüşüm değildir. Bir tanesi binanın diğeri ise bostan tarlasına bina yapmaktır. Kentsel dönüşüm sağlıksız yapıların olduğu alanlarda uzlaşarak anlaşarak yeni sağlıklı konforlu depreme dayanıklı olan kent mekanları yaratmaktır. Bu bugüne kadar yapılmamıştır. Biz Uzundere uzlaşı ile başladık ayın 12’sinde ikinci etabın ihalesi var.”

“KENDİ ENERJİMİZİ ÜRETMEK İSTİYORUZ”

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ileriye dönük hedefleri konusunda bilgi veren Kocaoğlu, Harmandalı’ndaki depolanan evsel atıkları kullanarak 15-20 mb bir elektrik elde etmek istediklerini ifade ederek, “Enerji Bakanı ile bir görüşme talebim vardı. Başbakanla bir randevu talebim var. Yıllık 180 milyon elektrik masrafımız var. 1 milyar yatırım yaptığında ki, bölgemizde rüzgar avantajlı… Kaç senede amorte ederse kendi elektriğini üreten bir belediye konumuna gelmeyi hedefliyoruz. Güneş enerjisini de belli binalarımızda uyguluyoruz. Giderek bu sadece İzmir Büyükşehir Belediyesi değil bütün belediyelerin gündeminde olması gereken bir konu. Toplumun ihtiyaçları artıyor. İşletme giderleri artıyor; enerji gibi konularda yatırım yapıp tasarruf etmek bir de temiz enerji üretmeyi sürdürmek istiyoruz” açıklamasında bulundu.katılımcıların sorularını yanıtladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.