TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Kocaoğlu 10 yıldan önce tamamlayamaz”

AK Partili Doğan, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 26 Nisan'da ikinci ihalesi yapılacak olan opera binası için, “Bu büyüklükteki bir inşaatın Sayın Kocaoğlu tarafından 10 yıldan önce tamamlanmayacağını düşünüyoruz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2017 08:12
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Kocaoğlu 10 yıldan önce tamamlayamaz”

E. ÇAĞLA GENİŞ-ÖZEL HABER

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, projesini Ulusal Mimari Yarışma ile belirlediği, mimarisi ve teknik donanımı ile Avrupa'daki sayılı örnekler arasında yer alacağı açıklanan yeni opera binası için ikinci kez yapım ihalesine çıktı.

Aralık ayında gerçekleştirilen ve 5 firmanın teklif verdiği ihalenin inceleme ve değerlendirme süreci sonunda İhale Komisyonu, tekliflerin hiçbirini geçerli bulmadı. Komisyon, ihalenin yenilenmesine karar verdi. Cumhuriyet tarihindeki 'opera sanatına özel ilk yapı' olacağı belirtilen proje için ikinci ihale 26 Nisan'da yapılacak.

2020’DE BİTMESİ PLANLANIYOR

Opera binası, otopark ve çevre düzenlemesini kapsayan ihale, şartnamesine göre inşaat yer tesliminden itibaren bin 350 günde tamamlanacak. Buna göre 2017 yılı içinde başlayacak İzmir Opera Binası inşaatı zamanında tamamlanırsa 2020 yılının ortalarında bitecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi yapının, Cumhuriyet tarihinin opera sanatına özel ilk binası olacağını açıkladı. Başta sahne tasarımı olmak üzere teknik donanım anlamında Avrupa'daki örnekleri arasında öne çıkacağı belirtilen opera binasının fuayesinde kitapçı, opera dükkanı, bistro ve bilet gişesi yer alacak. Fuayenin önünden geçen yol üzerinde otopark, toplu taşım durağı, araç ve taksi cepleri bulunacak. Opera binasına tramvay hattıyla da kolaylıkla ulaşılacak.

“KOCAOĞLU 10 YILDAN ÖNCE TAMAMLAYAMAZ”

Opera binası inşaatının 2020 yılında bitirilmesinin hedeflendiğini dile getiren AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, “Proje daha başlamadan hüsranla sonuçlandı. Biz bu projede daha çok iptal, daha çok erteleme görürüz. Tıpkı metroda, teleferikte olduğu gibi, fuar yapımında yaşanan skandallar gibi aynı krizlerle karşı karşıyayız. Basit bir ulaşım kartı için 9 kez ihaleye çıkan, 20 tane elektrikli otobüs için 3 kez ihale yapan, Mithatpaşa sahiline yapılacak aynı alt geçit işi için dahi 2 kez ihaleye çıkan, tramvayda önce temel atıp arkasından 9 kez güzergah değiştiren Sayın Kocaoğlu'nun bu hali 'Ya tutarsa' diyerek gölde yoğurt mayalamaya çalışan Nasreddin Hoca'nın fıkralarını aratmamaktadır. Büyükşehir Belediyesi’nin başarısız yönetim anlayışı İzmirliler arasında artık alay konusu olmuştur. Her seferinde ısrarla yapılan hatalardan artık ders çıkarılmasını temenni ediyoruz. Bu büyüklükteki bir inşaatın Sayın Kocaoğlu tarafından 10 yıldan önce tamamlanmayacağını düşünüyoruz. Çünkü bugüne kadarki küçücük bir teleferik tesisinin tamirini 8 yılda, 7 kilometrelik metroyu 10 yılda, Fuar İzmir'i 11 yılda bitiren Aziz Kocaoğlu bu inşaatı da inşallah 10 yıldan kısa sürede bitirir” dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.