TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kitap izleri Gültepe'den başladı

Konak Belediyesi'nin İzmir'de yaşayan yazar ve şairleri, okuyucuyla buluşturmak ve genç yazar adaylarını cesaretlendirmek için düzenlediği 'İzmir'de Edebiyat, Kitap İzleri' adlı etkinliğin ilki Gültepe’de gerçekleştirildi

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2015 07:58
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kitap izleri Gültepe'den başladı

Kültür ve sanatı kentin her noktasına taşımak hedefiyle Gültepe Semt Merkezi'nde düzenlenen etkinliğin ilkinde yazar Melih Ergen ve şair Gözde Dilek Güzel, edebiyat tutkunlarıyla biraraya geldi. Sunumunu Dil Derneği İzmir Temsilcisi Bekir Yurdakul'un üstlendiği edebiyat buluşmasına çevre okullarda eğitim gören öğrenciler de yoğun ilgi gösterdi. Edebiyat sevdalıları etkinliğin yapıldığı salonu hınca hınç doldururken, etkinliğin sunuculuğunu üstlenen Yurdakul, gençlerden aydın, bilgili ve topluma duyarlı insanlar olmalarını istedi.

GENÇ YAZAR TANITILIYOR

12 Eylül öncesi ilçe olan Gültepe’nin o dönemki belediye binası olan ancak şimdilerde Konak Belediyesi Gültepe Semt Merkezi olarak hizmet veren binada gerçekleşen ‘İzmir'de Edebiyat, Kitap İzleri’ etkinliğinde okuyucuyla buluşan yazarlardan ilki Melih Ergen oldu. Ergen'in kaleme aldığı ‘Sağır Bellek’ romanı Yazar Aydın Şimşek ve Doç. Dr. Şerife Yalçınkaya tarafından yorumladı. Her iki yazar da kitaba ve yazarına dair düşüncelerini dile getirdi. Konuşmaların bitiminde Şerife Yalçın, kitaptan bir bölüm okudu.

SIRADA BASMANE VAR

Etkinliğin ikinci bölümünde ise bu kez İzmir’in yetiştirdiği genç şairlerden Gözde Dilek Güzel'in ‘Tanrısal Lekeler’ adlı şiir kitabı Hülya Atılgan, Hüseyin Peker ve Neslihan Yalman tarafından yorumlandı. Katılımcılar Güzel’in şiirleriyle ilgili düşüncelerini dile getirirken, etkinliğe katılanlar da edebiyatla ilgili sorularının yanıtlarını katılımcı yazar ve şairlerden öğrenme fırsatı buldu. Yerel yazarları Konak’ın farklı semtlerindeki edebiyat severlerle buluşturan etkinlik önümüzdeki ay Basmane’de gerçekleştirilecek. Konak Belediyesi’nin Basmane Semt Merkezi’nde düzenlenecek etkinliğe yine İzmir’in yetiştirdiği önemli yazarlar katılacak. (HABER MERKEZİ)

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.