TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kemeraltı bayrama hazır

Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Başkanı Ümit Kaya, 10 güne çıkan Kurban Bayramı tatilinin esnafı olumsuz etkileyeceğini söyledi. Kaya, çarşıda hareketliliğin yaşandığını belirterek esnafın bayrama hazır olduğunu söyledi

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2017 08:28
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kemeraltı bayrama hazır

ONURHAN ALPAGUT-ÖZEL HABER

Yaz sezonunun açılmasıyla beraber, çarşıda hareketlenmelerin başladığını, esnafın yüzünün gülmese de tebessüm ettiğini kaydeden Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Başkanı Ümit Kaya, çarşıda işlerin yolunda gittiğini belirtti. Kemeraltı esnafı olarak Kurban Bayramı’na tam manası ile hazır olduklarını belirten Kaya, “İndirimler, kampanyalar, kredi kartlarına taksit her türlü imkan çarşımızda mevcut. Düğün sezonu da olması hasebiyle, İzmir’in olmazsa olmazı Kemeraltı,12 bin esnafı, geniş ürün yelpazesiyle, İzmirlileri bekliyor” dedi.

UZUN TATİL ELEŞTİRİSİ

Bayram tatillerinin uzun tutulmasının çarşı esnafını olumsuz etkilediğini söyleyen Kaya, “Bayram etkinliği adı altında bayram tatilleri çok uzun tutulduğundan, bayram örf ve adetlerini yitirme aşamasındayız. Gün geçtikçe değerlerimizden uzaklaşıyoruz. Çünkü insanlar bayramda tatil yapmayı düşünüyor. Artık bayramlaşma, şekerciden şeker alma gibi durumlar yok. Maalesef işlerin bu noktaya gelmesinden esnafımızda kötü etkileniyor. Ancak yine de ürün yelpazemizin genişliği ve düğün çarşısı olmamız, esnafımızı güldürmese de tebessüm ettiriyor” diye konuştu.

KAMPANYA VE İSKONTOLAR

Esnafın bayramda alışverişi teşvik etmek amacıyla çeşitli kampanyalar gerçekleştireceği müjdesini veren Kaya, “Çocuk mağazalarımız olsun, giyim mağazalarımız olsun kredi kartlarına 9 aya kadar vadeler ile alışveriş imkanı, nakitte ciddi ıskontolar gerçekleştireceğiz. Ayrıca AVM’lerde bulunmayan pazarlık imkanı burada var. Esnaf olarak, ‘Pazarlık, sünnettir’ deriz. Müşteriye her türlü kolaylığı sağlıyoruz. Böyle de desteklerimiz var. Bu şekilde müşterinin bütçesine katkı sunmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.